1. Nusunkite išvirtus grybus ir sumalkite mėsmale. Paskui į juos įmuškite kiaušinius, suberkite bulvių krakmolą ir miltus.
2. Tešlą išmaišykite ir, įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus į keptuvę, kepkite blynelius.
Receptą atsiuntė Neringa...
1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.
2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.
3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.
4. Svogūnų laiškus...
1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais.
2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Virtus kiaušinius, pomidorus, agurkus ir petražoles supjaustykite. Alyvuoges galite pjaustyti arba dėti nepjaustytas.
2. Lėkštėje gražiai išdėliokite plėšytų ledkalnio salotų lapų, ant jų dėkite visus kitus produktus. Apšlakstykite aliejumi....
1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų.
2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia...
1. Bulves ir svogūnus sutarkuokite, lengvai nuspauskite ir užpilkite verdančiu pienu.
2. Tuomet įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtus indus - formeles, o į kiekvienos...
1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų.
2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode.
3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
1. Supjaustykite viščiukų krūtinėles išilgai į 6–8 dalis, pabarstykite pipirais, apvyniokite vytinto kumpio griežinėliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
2. Nulupkite avokadą, supjaustykite...
1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių...