„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 51 puslapis

Itališkos salotos su lašiša

Itališkos salotos su lašiša 2 asm.

1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė. 2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus. 3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos...
Grybų blyneliai

Grybų blyneliai 2 asm.

1. Nusunkite išvirtus grybus ir sumalkite mėsmale. Paskui į juos įmuškite kiaušinius, suberkite bulvių krakmolą ir miltus. 2. Tešlą išmaišykite ir, įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus į keptuvę, kepkite blynelius. Receptą atsiuntė Neringa...
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais

Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais 2 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai. 2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes. 3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes. 4. Svogūnų laiškus...
Braškių salotos su feta

Braškių salotos su feta 2 asm.

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais. 2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Salotos su lašiša

Salotos su lašiša 2 asm.

Salotos lapus suplėšykite. Avokadą, pomidorą, lašišą bei svogūną supjaustykite ir viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Salotos su graikiniais riešutais

Salotos su graikiniais riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. 2. Supjaustykite agurką, pomidorą, svogūną, alyvuoges ir sūrį. 3. Iš šaukšto žolelių acto, trupučio vandens, alyvuogių aliejaus, bazilikų, raudonėlių sumaišykite padažą. 4. Visus produktus graž...
Salotos su tunu

Salotos su tunu 2 asm.

1. Virtus kiaušinius, pomidorus, agurkus ir petražoles supjaustykite. Alyvuoges galite pjaustyti arba dėti nepjaustytas. 2. Lėkštėje gražiai išdėliokite plėšytų ledkalnio salotų lapų, ant jų dėkite visus kitus produktus. Apšlakstykite aliejumi....
Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu

Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val. 2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite....
Tuno ir makaronų salotos

Tuno ir makaronų salotos 2 asm.

1. Makaronus išvirkite, nusausinkite. Supjaustykite pomidorus, papriką, svogūną, agurkus, kiaušinius. 2. Į lėkštę dėkite salotos lapus, supjaustytas daržoves, tuną, užpilkite alyvuogių aliejaus, šiek tiek vyno acto ir pabarstykite mėgstamais...
Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais

Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais 2 asm.

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. 2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
Keptų paprikų užtepėlė

Keptų paprikų užtepėlė 4 asm.

1. Paprikas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite ant aliejaus keptuvėje. 2. Daržovėms sumikštėjus, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę (skūrelę nupjaukite), įdėkite pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinkite 3 min. Atvė...
Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais

Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais 6 asm.

1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų. 2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia...
Mamos kukulių plokštainiai

Mamos kukulių plokštainiai 5 asm.

1. Bulves ir svogūnus sutarkuokite, lengvai nuspauskite ir užpilkite verdančiu pienu. 2. Tuomet įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų, pagardinkite druska ir pipirais. 3. Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtus indus - formeles, o į kiekvienos...
Žymės: Bulvės, kukuliai
Moliūgo pataluose

Moliūgo pataluose 8 asm.

1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų. 2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode. 3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
Suvožtinis su tunais

Suvožtinis su tunais 4 asm.

1. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Nuvarvinkite tunus, susmulkinkite šakute, įmaišykite smulkiai pjaustytą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, iš...
Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika

Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika 4 asm.

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes. 2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis. 3. Mėsai...
Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika

Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika 4 asm.

1. Susmulkinkite daržoves: aitriąją papriką, žalią saldžiąją papriką, baklažaną, cukiniją, bulves. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus. 2. Sumaišykite smulkintas daržoves su alyvuogių aliejumi, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos,...
Avokadų ir aitriosios paprikos užtepėlė

Avokadų ir aitriosios paprikos užtepėlė 4 asm.

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odeles, sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. 2. Avokadą nulupkite ir susmulkinkite. 3. Visas sudedamąsias dalis (avokadą, pomidorus, žalią aitriąją papriką, alyvuogių aliejų, citrinos...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 2 asm.

1. Supjaustykite viščiukų krūtinėles išilgai į 6–8 dalis, pabarstykite pipirais, apvyniokite vytinto kumpio griežinėliais, sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. 2. Nulupkite avokadą, supjaustykite...
Graikiška „Moussaka“

Graikiška „Moussaka“ 8 asm.

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių...