Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 54 puslapis

Žuvų ir paprikų vėrinukai

Žuvų ir paprikų vėrinukai 2 asm.

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.  2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.  3. Žaliąsias citrinas kruopšč...
Vištų šlaunelės su pankoliais

Vištų šlaunelės su pankoliais 3 asm.

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.   2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. 3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius...
Tunų ir cukinijų "tartaras"

Tunų ir cukinijų "tartaras" 4 asm.

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto). 1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų...
Makaronai su feta ir mėtomis

Makaronai su feta ir mėtomis 4 asm.

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite. 2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį. 3. Sutrupinkite fetą ir...
Dešrainis su naminiu pomidorų padažu

Dešrainis su naminiu pomidorų padažu 6 asm.

1. Paruoškite padažą: puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų...
Daržovės su padažu

Daržovės su padažu 6 asm.

1. Jogurtą supilkite į kavos filtrą, 1–2 val. palikite nusivarvėti. Nusivarvėjus skysčiui jogurtas sutirštės. 2. Stambia trintuve sutarkuokite agurką, sudėkite į koštuvą, palikite 30 min. nusivarvėti. 3. Sutrinkite česnaką, sumaišykite su...
Baklažanų pyragas

Baklažanų pyragas 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitė...
Avokadų sriuba

Avokadų sriuba 2 asm.

1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų. 2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu....
Žymės: avokadas, sriuba
Užkandėlė artišokuose

Užkandėlė artišokuose 4 asm.

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada koteliais į viršų sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite aliejaus ir virkite apie 40 minučių. 2. Svogūnus ir česnakus...
Salotos stiklinaitėse

Salotos stiklinaitėse 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. 3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų...
Pica su gražgarstėmis

Pica su gražgarstėmis 4 asm.

1. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite drobiniu rankš...
Kepti baklažanai

Kepti baklažanai 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min.  2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išspauskite česnaką...
Daugiaryžis su kepenėlėmis

Daugiaryžis su kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudė...
Artišokai su padažu

Artišokai su padažu 4 asm.

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sudėkite artišokus koteliais į viršų į puodą su vandeniu, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir virkite apie 40 minučių, tada iš...
Makaronai su špinatais

Makaronai su špinatais 4 asm.

1. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite. 2. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus. 3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2–3 min.,...
Marokietiška jautiena su slyvomis

Marokietiška jautiena su slyvomis 5 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °С. Į didelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus jam, dėkite gabaliukais supjaustytą jautieną ir suberkite prieskonius. Kepkite kelias minutes pamaišydami, kol mėsa apskrus. 2. Apkeptą su prieskoniais mėsą dė...
Veršienos kepsnys

Veršienos kepsnys 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio porcijos dydžio gabalais. 2. Pipirus suberkite į specialų grūstuvą ir kiek pasmulkinkite. 3. Mėsos gabalus aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska,...
Bolivinių balandų sėklų troškinys

Bolivinių balandų sėklų troškinys 4 asm.

1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodą uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. 2. Nukelkite nuo ugnies ir dar 10 min. brinkinkite. 3. Išvirusias sėklas perdėkite į dubenį ir...
Salotos su tunais

Salotos su tunais 2 asm.

1. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į stiklinį dubenį. 2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir kiekvieną padalykite į aštuonias dalis. 3. Pupeles ir tunus nuvarvinkite. 4. Agurką nuplaukite,...
Troškinys su tofu

Troškinys su tofu 4 asm.

1. Tofu sūrį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, tada išgriebkite ir sudėkite į atskirą dubenį. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kuriame kepė tofu sūris. Kai jie dailiai pagels,...