Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“ 56 puslapis

Šašlykai su granatų sulčių padažu

Šašlykai su granatų sulčių padažu 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį. 2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos...
Keptos daržovės su ančiuviais

Keptos daržovės su ančiuviais 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite 30 min. 2. Svogūnus gana stambiai supjaustykite, sudėkite į kepamas bulves ir troškinkite dar 5 min. 3....
Baklažanai su sūrio padažu

Baklažanai su sūrio padažu 2 asm.

1. Baklažanus išilgai supjaustykite plačiomis maždaug 1 cm storio juostelėmis. Kiekvieną griežinėlį apibarstykite druska, o po 15 min. nuplaukite išsiskyrusias sultis. Kruopščiai nusausinkite, patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių (groteles...
Moliūgų ir pupelių troškinys

Moliūgų ir pupelių troškinys 4 asm.

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, moliūgus, paprikas ir baklažanus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus bei sviesto mišinį ir pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite paruoštas darž...
Tuno salotos su riešutais

Tuno salotos su riešutais 2 asm.

1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. 2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite 3–5 minutes. Pupelės turi likti traškios. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą...
Keptų burokėlių užkandėlė

Keptų burokėlių užkandėlė 3 asm.

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus...
Ispaniška pomidorų sriuba (gaspačas)

Ispaniška pomidorų sriuba (gaspačas) 2 asm.

1. Agurką nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Du pomidorus supjaustykite kubeliais, kitus – didesniais gabaliukais. Svogūnus sukapokite, česnakus sutrinkite su druska. 2. Stambiau supjaustytus...
Spagečiai su špinatais ir riešutais

Spagečiai su špinatais ir riešutais 4 asm.

1. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnakus sugrūskite. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite smulkintus špinatus (šaldytų atšildyti nereikia), kelias...
Klasikinės „Cezario“ salotos

Klasikinės „Cezario“ salotos 4 asm.

1. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite įkaitintame aliejuje, kol sukietės ir šiek tiek apskrus. 2. Ant viršaus išspauskite česnako skiltelę, pamaišykite. 3. Skrudintą duoną atvėsinkite. Išvirkite kiaušinius. 4. Atskirame dubenėlyje...
Daugiaryžis (rizotas)

Daugiaryžis (rizotas) 2 asm.

1. Karštą sultinį pagardinkite šafranais. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepkite 2 min. Suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite dar 2 min. Supilkite sultis ir kaitinkite, kol ryž...
Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai

Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai 4 asm.

1. Paruoškite tešlą: sviestą (kuo šaltesnis, tuo geriau) ant didelės pjaustymo lentos sutarkuokite burokine tarka, po truputį berkite miltus, sumaišytus su druska, ir ilgu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Paskui apšlakstykite vandeniu (jis,...
Makaronų salotos su mocarela

Makaronų salotos su mocarela 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad iš...
Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais

Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais 1 asm.

1. Ant sūrio pabarstykite prieskonių ir 5–10 min. kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. 2. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintų čiobrelių, druskos. Paruoštus pomidoriukus įdėkite į 100ºC į...
Vasariškos kaštainių salotos

Vasariškos kaštainių salotos 4 asm.

1. Baltos duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apie 10 min. kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Duonos traškučiai turi įgauti auksinį atspalvį. 2. Mažame dubenėlyje smulkiai pjaustytą...
Karpačas su trumų salotomis

Karpačas su trumų salotomis 4 asm.

1. Mėsą užšaldykite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Išdėliokite juos lėkštėje ir apibarstykite trintu parmezanu. 2. Į citrinos sultis ir daržovių sultinį įdėkite Dižono garstyčias, kiaušinių trynius, kapotas petražoles ir viską gerai...
Žymės: salotos, karpačio
Bulvių salotos su krevetėmis

Bulvių salotos su krevetėmis 4 asm.

1. Paruoškite užpilą: nutarkuokite citrinos žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis. Žievelę suberkite į aliejų ir plakdami plona srovele supilkite sultis, sudėkite garstyčias, suberkite susmulkintus žalumynus. 2. Bulves nuskuskite,...
Vegetariški kepsniai

Vegetariški kepsniai 3 asm.

1. Sojų kubelius užpilkite pomidorų sultimis ir ant labai mažos ugnies virkite, kol suminkštės. 2. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. 3. Tofu sūrį išimkite iš pakuotės ir nesusmulkintą užpilkite marinatu. Uždenkite ir...
Ispaniški ryžiai su vištiena

Ispaniški ryžiai su vištiena 6 asm.

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno. 1. Didelėje, gilioje,...
Saulėje džiovintų pomidorų užtepas

Saulėje džiovintų pomidorų užtepas 10 asm.

1. Migdolus suberkite ant popieriumi išklotos skardos ir apie 10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite luobeles. 2. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 3. Į virtuvės kombaino indą sudėkite...
Sūrio ir svogūnų pyragaičiai

Sūrio ir svogūnų pyragaičiai 4 asm.

1. Karamelizuotų svogūnų užtepo pasigaminkite iš anksto ir laikykite šaldytuve. 2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. 3. Pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį...