1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų.
2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir...
Nuo alyvuogių nupilkite skystį, jas suberkite į užsukamą indą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir raudonėliais. Smulkintą aitriąją papriką įmaišykite į česnakų ir raudonėlių mišinį. Sumaišykite jį...
1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį.
2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų.
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių.
4. Š...
1. Nuplaukite agurką, supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad šiek tiek nusivarvėtų.
2. Nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite krapus.
3. Puode sumaišykite jogurtą su pienu arba grietine, pagal skonį pasū...
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3....
1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį.
2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu.
3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos...
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės.
3. Puodelį...
1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, vištienos sultiniu, garstyčiomis, kapotais čiobreliais.
2. Mėsą supjaustykite į keturias dalis, kiek pamuškite, apibarstykite druska...
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su...
1. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš minkštimo išspauskite sultis.
2. Svogūną nulupkite ir kartu su kaparėliais bei nuluptomis česnakų skiltelėmis labai smulkiai sukapokite.
3. Veršieną...
1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis.
2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į...
1. Kiaušinius iki vientisos masės suplakite su aliejumi ir druska, tada supilkite į iš anksto ant stalo suformuotą miltų kauburėlį ir rankomis kantriai minkykite tešlą tol, kol ji pasidarys blizgi ir tampri. Jei tešla atrodo kietoka, galima įmaiš...
1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.
2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.
3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite...
Kumpio griežinėliais apsukite duonos lazdeles ir dėkite į lėkštę šalia mocarelos gabalėlių bei pomidoriukų.
Mocarelą apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikų lapeliais.
1. Supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis, paskrudinkite jas iš abiejų pusių įkaitintame alyvuogių aliejuje.
2. Dar šiltas duonos riekes įtrinkite česnaku.
3. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus, įpilkite šlakelį...