Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.
Prieš kepant ant anties odos peiliu ar žirklėmis verta nedidelius įpjovimus, kad anties riebalai galėtų paprasčiau nutekėti.
Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!
Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Kalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.
Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.
Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“.
Lietuviams taip gerai pažįstamą ir mėgstamą kiaulienos nugarinę šiame Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės („Ant medinės lentelės“) recepte nuostabiai papildo apelsininis padažas.
Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.
Gaivus pyragas su apelsinais ir citrinom, saldintas kokosų cukrum, su speltos miltais ir citrininiu kokosų sviesto glajumi. O šventinį akcentą suteikia su citrusais tobulai derančios aguonos! Receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon
Turėsite žiemai labai švelnaus, vos pikantiško skonio obuolienės, kuri puikiai tiks ir šildančiai arbatai, ir kaip puikus priedas įvairiems desertams. Skanaus!
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį kartą išbandžiau meksikietiškas takas su kiauliena „Taco Carnitas“. Jas pagaminti įkvepė viena iš serialo apie Meksikos maistą „Taco Chronicles“ serija skirta būtent „Carnitas“. Joje išsamiai pasakojama šio patiekalo istorija, kaip jis gaminamas bei valgomas Meksikoje.
Populiarioji iš Prancūzijos kilusi galetė gali būti kepama ne tik su slyvomis, kriaušėmis, obuoliais, bet ir citrusiniais vaisiais. Šį kartą siūlome apelsininę!
Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“
Marmeladas verdamas toli gražu ne tik iš uogų ar vaisių! Šįkart išbandykite ruoštą iš morkų, paskanintą imbieru.
Išbandykite nuostabų rudenišką tortą, kurio receptu dalinasi veganiškai mitybai skirtas tinklaraštis Follow your spoon
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Indijoje šis desertas man patiko. Nors ten į jį mėgstama pridėti net papildomų gėlių skonių, paprastesnis skonis tikrai atgaivins karštą lietuvišką vasarą.
Kai norisi suderinti gaminimo greitį ir norą nustebinti, mažai kas nukonkuruos lašišos kepsnį. Siūlome nusipirkti nemažą gabalą ir kepti jį visą, nesupjausčius. Patiekus jį ant stalo kiekvienas ir nuspręs, kiek žuvies norės. Šalia žuvies labai tinka ir ryžiai, ir kuskusas, taip pat smidrai, žalieji žirneliai. Nepamirškite ir didelio dubens šviežių salotų.
Puikus vienos skardos karštas patiekalas šventiniam stalui. Ypatingo skonio mėsai suteikia glajus.
Citrusiniai vaisiai atgaivina, pakvėpina namus bei patiekalus, o desertai su jais – nuostabūs. Įsitikinkite tuo išsikepę keksą su raudonaisiais apelsinais iš „Tortų knygos“, kurio receptu su 15min skaitytojais pasidalino šio nuostabaus leidinio autorė Justina Ramanauskienė.
FeedMySister.com: Kai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!