„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Apelsinai“ 14 puslapis

Aromatingi blynukai

Aromatingi blynukai 2 asm.

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi. 2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį. 3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi...
Apelsinų tortas

Apelsinų tortas 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, paberkite ant didelės lentos, įmuškite kiaušinį, stambiai sutarkuokite atšaldytą sviestą ir kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą suspauskite į vieną gabalą ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Paskui iškoč...
Apelsinų žievelės šokolade

Apelsinų žievelės šokolade 3 asm.

1. Apelsinus gerai nuplaukite (galite nuplikyti karštu vandeniu), supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite nuo jų žieveles. Dėkite jas į puodą, suberkite cukrų, įdėkite gvazdikėlių ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Apie 30 min. virkite, kol suminkš...
Kepta antis su apelsinais

Kepta antis su apelsinais 5 asm.

1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais bei česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį. 2. Apelsinus supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į anties vidų. Vieno apelsino sultis išspauskite ant anties viršaus. 3. Dėkite antį į kepimo maišą ir...
Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas 10 asm.

1. Susmulkinkite džiovintus vaisius ir užpilkite brendžiu. Palikite kelioms valandoms. 2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite išspaustas apelsino ir citrinos sultis, suberkite žieveles, cinamoną...
Morkų, apelsinų ir persikų salotos

Morkų, apelsinų ir persikų salotos 2 asm.

Morkas sutarkuokite, apelsinus ir persikus supjaustykite kubeliais, užpilkite šlakelį persikų sirupo ir apibarstykite sezamo sėklomis. Skanaus! Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Vaisių salotos melione

Vaisių salotos melione 6 asm.

Melioną išskobkite - bus dubenėlis. Jo minkštimą bei kitus vaisius susmulkinkite, sutraiškykite riešutus, supilkite citrinos sultis, įberkite smulkinto imbiero bei sumaišykite su medumi. Skanaus! Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Karamelizuota sula

Karamelizuota sula 4 asm.

1. Duoną apšlakstykite sula, apiberkite cukrumi ir pakepkite trumpai mikrobangų krosnelėje, kol cukrus karamelizuosis, o duona apdžius. 2. Ją suriškite į merliuką ir įdėkite į sulą. Sudėkite kitus produktus, pridenkite audeklu ir laikykite vėsiai....
Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas 6 asm.

1. Kepinių margariną arba sviestą sutrinkite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir viską įmaišykite į tešlą. 2. Įberkite sulaužytą baltąjį šokoladą. Įdėkite ryžių dribsnių ir...
Pyragas „Sninga“

Pyragas „Sninga“ 8 asm.

1. Sausainius susmulkinkite (geriausia elektriniu maišikliu) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėkite į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai. 2. Aguonas sumalkite, supilkite į pieną, užvirinkite...
Žymės: pyragas, desertas
Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas

Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas 5 asm.

1. Įkaitintoje orkaitėje (180 °C) apie 10 min. kepkite sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus. 2. Tuo metu išsukite varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardinkite citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galima šiek...
Žymės: pyragas, desertas
Persikiniai pyragaičiai „Skanumėlis“

Persikiniai pyragaičiai „Skanumėlis“ 4 asm.

1. Kiekvieną tešlos lakštą padalinkite į 2 dalis ir tokiu būdu bus galima iškloti 10-ies keksiukų formelių dugnus. Tešlą reikia prispausti prie kraštelių, o jos perteklių tiesiog nugnybti ties formelių viršumi. 2. 180 °C temperatūros orkaitėje...
Nekeptas tortas „Neprinokęs obuoliukas“

Nekeptas tortas „Neprinokęs obuoliukas“ 4 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite romu arba konjaku, palikite 30 min. 2. Sausainius susmulkinkite trintuvu, 4 obuolius nulupkite ir sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka. Sultis nusunkite.  3. Į vieną indą sukrėskite tarkuotus obuolius, razinas,...
Žymės: desertas
Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle karšto vandens vonelėje iki vienalytės masės. 2. Įberkite vanilinio cukraus, aitriosios paprikos miltelių, apelsino žievelės, gerai sumaišykite ir mėgaukitės. Taip pat skaitykite: Susipažinkite su...
Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais

Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais 4 asm.

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite. 2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti. 3. Likusią dalį sviesto...
Vištiena su mandarinais

Vištiena su mandarinais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai: 3 šviežiai spaustų mandarinų sultis sumaišykite su visais padažais, prieskoniais (išskyrus cinamoną) ir tarkuota imbiero šaknimi. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalė...
Gaivios pomidorų ir apelsinų salotos su avokadais bei alyvuogėmis

Gaivios pomidorų ir apelsinų salotos su avokadais bei alyvuogėmis 2 asm.

1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis. 3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos...
Lašiša su apelsinų padažu

Lašiša su apelsinų padažu 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje. 2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti. 3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir iš...
Vištiena su pievagrybiais

Vištiena su pievagrybiais 5 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais. 2. Imbierą ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite, sumaišykite su kapotais česnakais, garstyčiomis, citrusų sultimis ir bent 2 val....
Blynų bokšteliai

Blynų bokšteliai 5 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. 2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. 3. Tešlą...