„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Apelsinai“ 15 puslapis

Klasikinė imbierų arbata

Klasikinė imbierų arbata 4 asm.

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps. 2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.   Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru 4 asm.

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų. 2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę...
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Paukštienos kukuliai

Paukštienos kukuliai 3 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. 2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnais, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite su malta mėsa. 3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį į...
Krevečių ir vaisių vėrinukai

Krevečių ir vaisių vėrinukai 4 asm.

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite. 2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių...
Apelsinų punšas

Apelsinų punšas 6 asm.

1. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, sumeskite cinamonų lazdeles. Maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (neužvirinkite!). 2. Supilkite juodąją arbatą, romą ir dar šiek tiek pakaitinkite (neužvirkite!)....
Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas

Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas 6 asm.

1. Stambesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kitais vaisiais, užpilkite romu, apelsinų sultimis ir palikite per naktį. Riešutus suberkite į marlinį maišelį ir susmulkinkite konditeriniu plaktuku. 2. Sviestą išsukite su...
Keptos krevetės su česnakais

Keptos krevetės su česnakais 4 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. 2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. 3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. 4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve. 5. Visus paruoštus prieskonius už...
Datulės su sūriu

Datulės su sūriu 4 asm.

1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis. 2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu. 3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug...
Apelsinų frapė

Apelsinų frapė 6 asm.

Į plaktuvą sudėkite ledus, supilkite sirupą, vynuogių, citrinų sultis, gazuotą vandenį ir gerai išplakite. Puoškite apelsinų skiltelėmis ir tiekite.
Varškėtis su maskarpone

Varškėtis su maskarpone 6 asm.

1. Iš visų tešlai skirtų produktų (sviestas turi būti kambario temperatūros) užminkykite tešlą, įdėkite į maišelį ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve. 2. Iš sustingusios tešlos iškočiokite du turimos formos dydžio lakštus ir 200°C karštumo orkaitė...
Kepti persikai

Kepti persikai 3 asm.

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus. 2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite. 3. Medų ištirpinkite vonelėje virš...
Obuolių pyragas su apelsinais

Obuolių pyragas su apelsinais 6 asm.

1. Miltus ir cukrų maišykite su smulkiai sukapotu sviestu, kol gausite vienalytę masę. Įpilkite šiek tiek vandens, kad tešla nekibtų prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. 2. Atidėkite tris obuolius....
Karamelizuotos daržovės

Karamelizuotos daržovės 3 asm.

1. Daržoves ir grybus nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais gabalais, cukiniją – stambiais griežiniais, svogūnus – stambiomis skiltelėmis. 2. Pievagrybius...
„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais

„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais 4 asm.

1. Į plakamus baltymus po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti actą ir galiausiai suberti krakmolą. 2. Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Viduryje padaryti gana gilią įdubą. 130ºC karštumo orkaitėje kepti 60–70 min....
Argentinietiškos krevetės

Argentinietiškos krevetės 4 asm.

1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį. 2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite...
Džiovintų vaisių padažas

Džiovintų vaisių padažas 6 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
Bruknių ir kriaušių užpilas

Bruknių ir kriaušių užpilas 4 asm.

1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir uždengusi dangčiu kepinkite keptuvėje svieste, iki suminkštės. 2. Bruknes perrinkite, pertrinkite per sietelį, kartu su mandarinų dž...
Salotos apelsino puselėje

Salotos apelsino puselėje 4 asm.

1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje....
Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela

Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela 1 asm.

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje. 2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių. 3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulč...