„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Apelsinai“ 8 puslapis

Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu

Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu 6 asm.

Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals. Įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai iš...
Spanguolių sviestas

Spanguolių sviestas 3 asm.

Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys. Supakuokite. Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu. Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite...
Karamelinis riešutų pyragas

Karamelinis riešutų pyragas 8 asm.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami...
Kalėdinė duona

Kalėdinė duona 6 asm.

Dubenyje sutrupinkite mieles. Pakaitinkite vandenį ir aliejų maždaug iki 37 °C. Supilkite ant mielių ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite sėmenis ir palikite stovėti 10 minučių. Įmaišykite druską, auksaspalvį sirupą, obuolių sultis, kefyrą...
Meduoliai

Meduoliai 15 asm.

Užvirkite cukrų ir auksaspalvį sirupą. Į gautą masę įdėkite sviestą arba margariną, leiskite jam ištirpti, išmaišykite. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktus kiaušinius, prieskonius, actu gesintą sodą ir miltus....
Desertinė kava

Desertinė kava 4 asm.

Karštą kavą sumaišykite su apelsinų žievelėmis ir cinamonu. Išpilstykite į keturias stiklines. Į kiekvieną stiklinę įdėkite truputį ledų ir užpilkite auksaspalvio sirupo. Patiekite iškart. Receptas „DANSUKKER“
Aštrusis pagardas

Aštrusis pagardas 5 asm.

Į puodą suberkite spanguoles, sumeskite nuluptą smulkintą apelsiną ir kito apelsino žievelę. Supilkite porto vyną, spanguolių trauktinę, suberkite rudąjį cukrų, įmeskite cinamonų lazdelę, kelis gvazdikėlius ir aitriąją papriką. Viską ant silpnos...
Citrusinė lašiša

Citrusinė lašiša 6 asm.

Sumaišykite visus produktus skirtus marinatui ir gerai įtrinkite žuvį iš abiejų pusių. Susukite žuvį į pergamentinį popierių arba maistinę plėvelę ir dėkite šaldytuvą mažiausiai parai. Pagaminsite per 20 min., neskaičiuojant marinavimosi laiko....
Padažas su svogūnais

Padažas su svogūnais 5 asm.

Svogūnus išvirkite su spanguolėmis ir apelsinų sultimis. Masę pertrinkite per sietelį ir sukrėskite atgal į puodą. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, pagal skonį įberkite cinamono, kvapiųjų pipirų grūdelių, saliero šaknies miltelių,...
Austriškas obuolių štrudelis

Austriškas obuolių štrudelis 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite į...
Pikantiškos vynuogių salotos

Pikantiškos vynuogių salotos 3 asm.

Norite paįvairinti vaišių stalą? Pagaminkite gaivių ir maistingų vynuogių ir sūrio salotų.

Traškios apkepėlės

Traškios apkepėlės 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite...
Apelsininis pyragas su migdolų riešutais

Apelsininis pyragas su migdolų riešutais 6 asm.

Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su...
Vištiena su feta ir apelsininiu padažu

Vištiena su feta ir apelsininiu padažu 4 asm.

Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų  padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis. Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusė...
Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais

Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais 7 asm.

Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.     Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir...
Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu

Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu 5 asm.

Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą. Užpilkite...
Gaivūs daržovių blyneliai

Gaivūs daržovių blyneliai 3 asm.

Nuplautą brokolį susmulkinkite. Nuluptą cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite. Iš marinato išgriebtus konservuotus kukurūzus gerai nuvarvinkite. Visas smulkintas daržoves sumaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą alyvuogių...
Kreminis pyragas su sausainių pagrindu

Kreminis pyragas su sausainių pagrindu 6 asm.

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite grūstuvėliu arba elektriniu smulkintuvu, sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi, keptuvėje paskrudintais riešutais ir vaniliniu cukrumi. Masę drėgnu delnu suspauskite į kepimo popieriumi išklotą...
Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu

Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu 5 asm.

Mėsą nuplaukite, negražias vietas išpjaustykite, perpjaukite per pusę, kad gabalėliai tilptų į keptuvę, tada ant didelės liepsnos labai trumpai apkepkite be riebalų iš visų pusių, kad jautiena įgautų dūmų skonį. Taip paruoštus jautienos gabalėlius...
Mangų ir jogurto desertas

Mangų ir jogurto desertas 2 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę. Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis. Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masė...