„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Arbūzas“

Gaivinantis pomidorų ir arbūzų gaspačas

Gaivinantis pomidorų ir arbūzų gaspačas 6 asm.

Net ir atvėsus orams niekas nedraudžia mėgautis šaltomis sriubomis, ypač, kai pomidorų gausu, o arbūzai taip pat pačiame sezono įkarštyje. Ir vienus, ir kitus minime neatsitiktinai, nes šiai sriubai reikės abiejų. Receptu vienoje savo knygų dalijasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.

Arbūzų želė

Arbūzų želė 6 asm.

Arbūzus mėgsta ir maži, ir dideli, pateikite juos kiek neįprastu – želė – formatu!

Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė 4 asm.

Netikėtas derinys, kurį būtina išbandyti pasipylus laukiamiausioms vasaros uogoms ir gaivumu apdovanojantiems arbūzams.

 

Gaivi arbūzų šaltsriubė su mėlynėmis

Gaivi arbūzų šaltsriubė su mėlynėmis 4 asm.

Ši sriuba ir atgaivins karštą dieną, ir apdovanos nuostabiu skoniu.

Marinuoti arbūzai

Marinuoti arbūzai 4 asm.

Marinuojame daugybę gėrybių – nuo agurkų iki agrastų, tačiau ar esate išbandę marinuotus arbūzus? Taip taip, sulčių kupini dručkiai irgi gali būti marinuojami, o tada tapti gaiviu, pikantišku užkandžiu ar kaip gaivus garnyras lydėti mėsos patiekalus.

Gaivi arbūzų salsa su mėtomis

Gaivi arbūzų salsa su mėtomis 4 asm.

Nulupkite arbūzo žievę, likusią dalį supjaustykite vidutiniais kubeliais ir pašalinkite sėklas. Svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su arbūzu. Į vaisių ir daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, mėtas,...
Žymės: mėtos, arbūzas
Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė 4 asm.

Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms. Virkite 3–6 minutes (arba kol...
Arbūzų limonadas

Arbūzų limonadas 4 asm.

Įrankiai: Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas, Gabalėlis merlės arba sietelis. Gaminimas: Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba...
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos 2 asm.

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis

Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis 1 asm.

Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite...
Arbūzų ir fetos salotos

Arbūzų ir fetos salotos 2 asm.

Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite nutarkuotų žievelių ir žiupsnelį cukraus, gerai išmaišykite ir palikite apie 10 min. pastovėti, kad pasimarinuotų. Arbūzą nulupkite, supjaustykite...
Šalta arbūzų sriuba

Šalta arbūzų sriuba 4 asm.

Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite. Dė...
Vaisių krepšelis

Vaisių krepšelis 6 asm.

1. Iš arbūzo išskobkite pintinę. Lanko ir pintinės kraštelius išpjaustykite dantukais. 2. Į vidų sudėkite supjaustytą arbūzo minkštimą, vaisius.
Vaisių vėrinukai

Vaisių vėrinukai 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius. Griežinėlių kraštuose išpjaukite trikampius, kad išeitų gėlių žiedai. 2. Greipfrutą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, pašalinkite baltąjį sluoksnį. Griežinėlių kraš...
Arbūzo kokteilis

Arbūzo kokteilis 8 asm.

1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite. 2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures...
Morengo ir arbūzų skanėstas

Morengo ir arbūzų skanėstas 2 asm.

1. Po truputį berdami miltinį cukrų kiaušinių baltymus išplakite iki vientisos blizgios masės. Baigdami plakti įlašinkite citrinų sulčių ir supilkite krakmolą, gerai išmaišykite. 2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite baltymus,...
Arbūzo ir fetos salotos

Arbūzo ir fetos salotos 2 asm.

1. Arbūzą supjaustykite kubeliais ir išimkite visas sėklytes. Fetą smulkiai sutrupinkite šakute. 2. Arbūzo gabalėlius dėkite į lėkštę, ant viršaus berkite fetos, smulkintų mėtos lapelių. 3. Paruoškite užpilą: visus padažo komponentus sumaišykite...
Arbūzų želė

Arbūzų želė 4 asm.

1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti. 2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. 3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais,...
Blyneliai su vaisiais

Blyneliai su vaisiais 2 asm.

1. Miltus ir kiaušinius sumaišykite, pamažu pilkite pieną, vandenį, įberkite druskos, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. 2. Blynelius kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. 3. Vaisius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite. 4....
Vaisių ir sūrio vėrinukai

Vaisių ir sūrio vėrinukai 4 asm.

1. Vaisius nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. 2. Verkite ant ilgų iešmelių norima tvarka ir patiekite su mėgstamu jogurtu. 3. Galite eksperimentuoti su įvairiais vaisiais, uogomis ir sūriais.