„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Avietės“ 4 puslapis

Kiaulienos nugarinė su avietėmis

Kiaulienos nugarinė su avietėmis 4 asm.

1. Portveine užvirinkite 250 g aviečių, uogas šaukštu patraiškykite, kad atsirastų sulčių. Sukrėskite į sietelį ir nuvarvinkite. Skystį atvėsinkite ir išmaišykite su stambiai grūstais rausvaisiais pipirais. 2. Mėsą nuplaukite ir įdėkite į šaldymo...
Obuolių ir aviečių pyragaičiai

Obuolių ir aviečių pyragaičiai 4 asm.

1. Stalą pabarstykite milteliniu cukrumi ir iškočiokite atšildytą tešlą. Iš jos lėkštute išpjaukite keturis skritulius. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, sumaišykite su uogomis ir cukrumi. 2. Obuolių ir uogų masę sudėkite ant...
Aviečių džiulepas

Aviečių džiulepas 6 asm.

1. Sultis sumaišykite su mėtų sirupu, pridėkite daug grūsto ledo ir aviečių. 2. Galite puošti mėtų šakelėmis.   Knyga „Gaivieji gėrimai“             Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė      
Aviečių arbata

Aviečių arbata 6 asm.

1. Juodąją arbatą užpilkite 4 stiklinėmis verdančio vandens, atvėsinkite ir nukoškite. 2. Aviečių sirupą sumaišykite su pienu, supilkite arbatą, pridėkite ledukų. Puoškite šviežiomis ar šaldytomis avietėmis ir mėtų lapeliais. Knyga „Gaivieji gė...
Krepšeliai su uogomis

Krepšeliai su uogomis 8 asm.

1. Iš miltų, 40 g cukraus, kubeliais pjaustyto ir būtinai atšaldyto sviesto ir 3 šaukštų šalto vandens užmaišykite tešlą. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. 2. Kol tešla šals, paruoškite jogurto masę:...
Rabarbarų ir uogų apkepas

Rabarbarų ir uogų apkepas 6 asm.

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų. 2....
Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis

Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis 6 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai...
Trispalvis kokteilis

Trispalvis kokteilis 2 asm.

1. Šviežias avietes nuplaukite, jei šaldytos - šiek tiek atšildykite. 2. Vaisius nulupkite ir supjaustykite didesniais gabalėliais. 3. Dėkite vaisius ir uogas atskirai pagal spalvas į kokteilių plaktuvą ir plakite. Kad kiekviena masė būtų tiršta...
Moliūginiai keksiukai

Moliūginiai keksiukai 4 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite sviestu išteptas keksiukų formeles. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase. 3....
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 3. Varškę...
Pyragas su citrininiu kremu ir avietėmis

Pyragas su citrininiu kremu ir avietėmis 4 asm.

1. Sausainius sutrupinkite pirštais, paskui dar kiek pagrūskite medine trintuve. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir švariais pirštais masę gerai ištrinkite. 2. Krėskite masę į nepridegančią kepimo skardą ir, spausdama pirš...
Bananiniai saldainiai

Bananiniai saldainiai 2 asm.

1. Šokoladą ištirpinkite garuose su sviestu. Juo apliekite banano gabaliukus. 2. Šaldytuve atšaldykite ir papuoškite uogomis, dribsniais ar graikiškais riešutais. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“

Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“ 12 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišykite garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberkite citrinos žievelių ir gerai išmaišykite. Torto formoje iš...
Jogurtiniai ledai su uogomis

Jogurtiniai ledai su uogomis 10 asm.

1. Šviežias uogas suberkite į indelį ir apie valandą palaikykite šaldiklyje. Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite gerai išplaktą grietinėlę, sušalusias uogas ir trupintus sausainius. 2. Masę sukrėskite į šalč...
„Panna cotta“ su avietėmis

„Panna cotta“ su avietėmis 2 asm.

1. Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 minučių.* 2. Užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įdėkite tarkuotos tongapupės** (tongapupę galite keisti vanilės ankštimi) ir kaitinkite ant labai mažos ugnies apie...
Uogų granita

Uogų granita 4 asm.

1. Uogų granitą galite ruošti iš vienos rūšies arba skirtingų uogų. Iš puodelio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, atvėsinkite. Išspauskite citrinos sultis. 2. Uogas pertrinkite per sietelį, prieš tai galite sutrinti jas elektriniu maišytuvu....
Gaivus uogų kompotas

Gaivus uogų kompotas 6 asm.

1. Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode užvirinkite 1 l vandens, įmaišykite cukrų.  2. Karštą sirupą supilkite ant uogų, palaukite, kol atvės. Paragaukite. Jei kompotas išėjo rūgštokas, įmaišykite dar cukraus, jei per saldus – į...
Kokteilis su avietėmis

Kokteilis su avietėmis 2 asm.

Sudėkite produktus į maišytuvo indą, gerai suplakite didžiausiu greičiu, pasaldinkite pagal skonį. Šis maistingas kokteilis puikiai tinka ir pusryčiams: į dubenėlį įberkite dribsnių, užpilkite kokteilio, įmeskite aviečių ir griežinėlais pjaustyto...
Aviečių ir kriaušių pyragas

Aviečių ir kriaušių pyragas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. 2. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, trumpai pakepinkite orkaitėje ir sumalkite. 3. Uogas nuplaukite ir nuvarvinkite. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite...
Vištienos salotos su avietėmis

Vištienos salotos su avietėmis 4 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir iš abiejų pusių apkepkite mėsą, gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai....