„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Avietės“ 5 puslapis

Šokoladiniai putėsiai su avietėmis

Šokoladiniai putėsiai su avietėmis 4 asm.

1. Į puodą su verdančiu vandeniu įstatykite dubenėlį, sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir maišydama kaitinkite, kol šokoladas visiškai išsilydys. Supilkite pieną, išmaišykite iki vientisos masės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. 2....
Gervuogių džemas

Gervuogių džemas 6 asm.

1. Gervuoges ir avietes suberkite į atskirus dubenis, kelis sykius nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir mediniu šaukštu pertrinkite per sietelį. 2. Abiejų rūšių uogų tyrę sukrėskite į puodą, supilkite nurodytą kiekį vandens, išmaišykite,...
Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis

Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis 10 asm.

1. Vyšnias nuplauti, nuvarvinti, išimti kauliukus. Raudonuosius serbentus nuplauti, nuvarvinti ir nubraukti nuo šakelių. Avietes perrinkti. 2. Paruoštas uogas suberti į puodą. Kai ant puodo dugno atsiras šiek tiek sulčių, maišant užvirinti,...
Aviečių ir gervuogių uogienė

Aviečių ir gervuogių uogienė 10 asm.

1. Uogas nuplauti ir gerai nuvarvinti. Jei avietės – iš savo sodo, galima ir neplauti, tik perrinkti. 2. Sausas uogas suberti į puodą, apibarstyti 1,5 kg cukraus, uždengti ir vėsioje patalpoje palikti per naktį. 3. Susidariusias sultis nupilti į...
Saldus apkepas su uogomis

Saldus apkepas su uogomis 2 asm.

1. Nuo batono riekelių nupjaustykite pluteles ir kelioms minutėms pamerkite į pieną, kad išbrinktų, bet nespėtų sutežti. Uogas šiek tiek atšildykite. 2. Apkepo indą patepkite sviestu, dugną vienu sluoksniu padenkite išmirkusiomis batono riekelėmis....
Pikantiški aviečių drebučiai

Pikantiški aviečių drebučiai 10 asm.

1. Avietes užpilkite vandeniu ir virkite 15 min. Paskui perkoškite per tankų sietą, kad skystyje neliktų sėklų. Į skystį suberkite cukrų, sukrėskite tarkuotus imbierus ir virkite, kol šiek tiek sutirštės. 2. Želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto...
Avižinių dribsnių keksiukai

Avižinių dribsnių keksiukai 4 asm.

1. Dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą išmaišykite (masė turi būti panaši į trupinius). 2. Sumaišykite su uogiene ir citrinų sultimis. Masę sudėkite į kekso indelius (galima dėti nedidelius kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos) ir...
Pikantiški kąsneliai

Pikantiški kąsneliai 8 asm.

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės. 1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasū...
Ledų pyragaičiai

Ledų pyragaičiai 5 asm.

1. Avietes perrinkite, nuplaukite, nusausinkite. Kelias gražias palikite papuošti, kitas sutrinkite ir išsukite su milteliniu cukrumi. 2. Ledus šiek tiek atitirpykite – turi būti minkšti. 3. Sausainius apšlakstykite kavos likerio ir kavos mišiniu...
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogomis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogomis 6 asm.

1. Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, supjaustykite vienodo dydžio stačiakampiais, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. 2. Paruoškite kremą: želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje. 3. Mažesnę dalį pieno sumaišykite su pudingo...
Baltymų pyragas su avietėmis

Baltymų pyragas su avietėmis 6 asm.

1. Kiaušinius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų. 2. Sviestą su 140 g cukraus ištinkite iki purumo, įmaišykite kiaušinių trynius, miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus, citrinų žieveles ir viską...
Trupininis pyragas

Trupininis pyragas 6 asm.

1. Cukrų iki vientisos purios masės išsukite su kiaušiniu, į gautą masę po truputį įplakite tirpintą, atvėsintą sviestą. 2. Sodą „užgesinkite“ jogurtu, sukrėskite į kiaušinio ir sviesto plakinį. 3. Suberkite sausoje keptuvėje skurdintus maltus...
Ledai su maskarpone ir uogomis

Ledai su maskarpone ir uogomis 5 asm.

1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės. 2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite...
Avietinis šerbetas

Avietinis šerbetas 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 400 ml vandens, užvirinkite, suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies. 2. Sirupą atvėsinkite, sumaišykite su trintomis avietėmis ir citrinų sultimis, pastatykite į šaldiklį 3–4 valandoms, kad mišinys...
Šokolado kremas

Šokolado kremas 4 asm.

1. Cinamonų lazdelę perlaužkite per pusę, įmeskite į puodą su puse stiklinės vandens. 2. Ten pat suberkite gvazdikėlius, cukrų, citrinos žieveles, supilkite likerį, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10–12 min., kol...