„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Avinžirniai“ 3 puslapis

Avinžirnių užtepėlė

Avinžirnių užtepėlė 6 asm.

1. Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. 2. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite. 3. Avinžirnius ir smulkintus saulėje džiovintus...
Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis

Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis 4 asm.

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą...
Sočiosios „kišenės“

Sočiosios „kišenės“ 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite pjaustytą svogūną, sugrūstus česnakus ir maišydami kepkite 5 min. Įberkite prieskonių mišinio ir dar 1 min. pakepinkite. 2. Šiek tiek pravėsusį keptuvės turinį sukrėskite į elektrinio maišiklio indą,...
Karštosios avinžirnių salotos

Karštosios avinžirnių salotos 6 asm.

1.  Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. 2 Paruoškite daržoves: svogūną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, cukinijas – griežinėliais, papriką, išvalius sėklas, – dideliais kvadratėliais, pomidorus perpjaukite pusiau. Daržoves...
Tiršta avinžirnių sriuba

Tiršta avinžirnių sriuba 4 asm.

1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika. 2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite...
Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis

Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis 5 asm.

1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite. 2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius...
Avinžirnių ir sezamo pastos paštetas – „Hummus“

Avinžirnių ir sezamo pastos paštetas – „Hummus“ 8 asm.

Humusas - populiarus Vidurio Azijos patiekalas iš virtų avinžirnių (nuto, vok. kichererbsen, angl. chickpeas, taip pat žinomi kaip Bengal gram, garbanzos ir kt.), sumaltų į paštetą ir pagardintu citrinos sultimis, Tahini (sezamo sėklų pasta)...
Bolivinių balandų ir daržovių košė

Bolivinių balandų ir daržovių košė 4 asm.

1. Kruopas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodelį uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. 2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir dar 10 min. brinkinkite. Česnako skilteles ir porą nuvalykite,...
Avinžirniai su špinatais

Avinžirniai su špinatais 2 asm.

1. Žirnius iš vakaro užpilkite 2 litrais vandens ir palikite stovėti per naktį. Ryte užvirkite. Nusunkite ir atvėsinkite. 2. Sausoje įkaitusioje keptuvėje apkepkite džiūvėsėlius, kol lengvai paruduos. Išimkite ir atidėkite į šalį. 3. Ant vidutinė...
Baklažanų ir avinžirnių salotos

Baklažanų ir avinžirnių salotos 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. 2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis. 3. Į lėkštę dėkite keptus...
Falafeliai

Falafeliai 4 asm.

1. Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite. 2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite. 3. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, č...
Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais

Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais 6 asm.

1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro. 2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų. 3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas –...
Avinžirnių bokšteliai

Avinžirnių bokšteliai 4 asm.

1. Avinžirnius nuvarvinkite, labai gerai nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, suberkite į plakti skirtą indą. 2. Ten pat suberkite kapotus česnakus, prieskonius, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu...
Ispaniškas troškinys

Ispaniškas troškinys 4 asm.

1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite. 2. Sudėkite griežinė...
Avinžirnių užtepėlė

Avinžirnių užtepėlė 1 asm.

1. Daigintus avinžirnius, kmynus ir petražoles suberkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. 2. Į masę įkrėskite tahini pastą, supilkite aliejų, citrinų sultis, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai 4 asm.

1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite. 2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai iš...