Receptai pagal ingredientą „Avižiniai dribsniai“ 5 puslapis

Moliūgų duona

Moliūgų duona 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 25 x 10 cm dydžio stačiakampį kepimo indą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą. Atidėkite į šalį. Kitame...
Žuvis su trupiniais

Žuvis su trupiniais 3 asm.

Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota...
Sveikuolių ledai

Sveikuolių ledai 4 asm.

Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.  
Avižiniai suktinukai su kumpiu

Avižiniai suktinukai su kumpiu 3 asm.

 Į dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite avižų dribsnius, gerai išsukite. Supilkite mineralinį vandenį, išmaišykite. Sukrėskite jogurtą ir sukite, kol masė taps vientisa. Pagal skonį pasūdykite. Palikite 15 minučių. Ožkų pieno sūrį sudėkite į...
Traški granola

Traški granola 6 asm.

1. Dideliame dubenyje sumaišykite dribsnius ir riešutus. 2. Aliejų, klevų sirupą, medų ir cukrų truputį pašildykite, kad medus ištirptų ir susimaišytų su aliejumi. Nebijokite įdėti druskos, ji paįvairina granolos skonį. 3. Sumaišykite skystus...
Avižiniai kotletai

Avižiniai kotletai 4 asm.

1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių. 2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką,...
Ypatingieji keksiukai

Ypatingieji keksiukai 4 asm.

1. Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų ir saulėgrąžų sėklas sumaišykiite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, išplaktais kiaušiniais bei pienu. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
Sveikuoliški batonėliai

Sveikuoliški batonėliai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą. 2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai smulkintus lazdyno riešutus, kokoso drožles, saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir...
Sausainiai stiklainėlyje

Sausainiai stiklainėlyje 5 asm.

1. Iš pradžių paruoškite stiklainėlį (0,75 l talpos), kuriame sluoksniuosite produktų mišinį sausainiams. Išplaukite jį ir labai gerai iššluostykite – turi būti visiškai sausas. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite...
Nesaldžios  pusryčių  bandelės

Nesaldžios pusryčių bandelės 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus miltus. Žinoma, jei Jums skaniau, galite vartoti tik kvietinius. 2. Šviežias mieles kitame dubenyje ištirpinkite kūno temperatūros vandenyje arba piene. 3. Į šį tirpalą, jį nuolat sukdami, įmaišykite druską, maž...
Obuolių gardėsis

Obuolių gardėsis 6 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. 2. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu,...
Bandelės su saulėje  džiovintais  pomidorais

Bandelės su saulėje džiovintais pomidorais 5 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sirupą, tirpintą sviestą ir druską. 2. Kitame inde šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. 3. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, geriausia sukarpykite. 4. Mielių ir avižinių dribsnių mišinius...
Avižiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sausainiai su razinomis 4 asm.

1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kaitinkite kelias minutes. Suberkite saulėgrąžas, sezamus, razinas. 2. Kiaušinį išplakite su cukrumi. 3. Į plaktą kiaušinį suberkite dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaiš...
Avižinė  duona

Avižinė duona 4 asm.

1. Mieles dubenyje sutrupinkite į pieną su cukrumi. 2. Užsijokite du trečdalius miltų ir gerai išmaišykite. Leiskite mielėms pakilti 20–30 minučių. 3. Tuomet supilkite likusius miltus, dribsnius (truputį pasilikite), pasūdykite ir gerai iš...
Riešutų  duona

Riešutų duona 4 asm.

1. Riešutus paskrudinkite 200 laipsnių orkaitėje 5–7 minutes ir nulupkite luobeles. 2. Mieles ir medų ištirpinkite šiltame vandenyje. Suberkite avižinius dribsnius arba sėlenas ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. 3. Supilkite aliejų, druską,...
Žuvų bokšteliai

Žuvų bokšteliai 4 asm.

1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle ir palikite pusvalandį, kad išbrinktų. 2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite, sumeskite į gilesnį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. 3. Svogūnus nulupkite, sukapokite. 4....
Mangų ir dribsnių kokteilis

Mangų ir dribsnių kokteilis 6 asm.

1. Mangus nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite su dribsniais ir jogurtu į elektrinį plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite ledukus ir dar šiek tiek paplakite. Tiekite apibarstę dribsniais ir papuošę mangų skiltelėmis....
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižų dribsnius ir maišydami kelias minutes kaitinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų. 2. Kai dribsniai praauš, supilkite kiaušinių plakinį, sudėkite sezamus, saulėgrąžas, iš...
Traškios menkės

Traškios menkės 2 asm.

1. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apipilkite išspaustomis citrinų sultimis, aliejumi. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Kiaušinį išplakite su šiek tiek vandens. Dribsnius sumaišykite su sezamais. Žuvį išimkite...
Avižinių dribsnių sausainukai

Avižinių dribsnių sausainukai 4 asm.

1. Išlydykite margariną keptuvėje ir suberkite dribsnius. Maišydamos kepkite, kol dribsniai pakeis spalvą, t. y., apie 15-20min. Galite tuo pačiu pakepinti ir saulėgrąžas. 2. Iškeptus dribsnius atvėsinkite, į juos suberkite sezamo sėklas, razinas (...