„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Avižos“

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu 4 asm.

Miško žvėrysJau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių (nurodytam kiekiui – 1/3 stiklinės). Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.

Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi. 2. Kiaušinį iki vientisos masės išplakite su grietine. 3. Miltus persijokite per sietelį, įmaišykite į kiaušinių plakinį, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį...
Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai 5 asm.

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite. 2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu. 3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių...
Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai

Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai 5 asm.

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite. 2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. 3....