„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Avokadai“ 7 puslapis

Salotos su krabais

Salotos su krabais 5 asm.

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Avokadą nuplaukite, nulupkite, kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Morkas ir bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite,...
Soti užkandėlė

Soti užkandėlė 2 asm.

1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 3. Svogū...
Egzotiškos salotos

Egzotiškos salotos 2 asm.

1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. 2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite...
Karališka jūrų gėrybių sriuba

Karališka jūrų gėrybių sriuba 3 asm.

1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite. 2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite,  susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite,...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 2 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai apkepkite svieste ir atvėsinkite. 2. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apš...
Lietiniai su avokadais

Lietiniai su avokadais 4 asm.

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje...
Žaliosios salotos

Žaliosios salotos 2 asm.

1. Iš aliejaus, citrinų sulčių, raudonėlių, garstyčių, smulkintų česnakų ir klevų sirupo užmaišykite marinatą. 2. Nuplautas, nusausintas ir plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir agurkus sudėkite į plokščią indą, užpilkite paruoštu...
Lašišų putėsiai su avokadų tyre

Lašišų putėsiai su avokadų tyre 6 asm.

Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus,...
Avokadų valtelės

Avokadų valtelės 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį. 2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus...
Lašišų bokštelis

Lašišų bokštelis 4 asm.

1. Lašišų gabalėlius sudėkite į plokščią indą, apšlakstykite apelsinų sultimis, pagal skonį apibarstykite imbieru ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis. Jei reikia, pasūdykite. 2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis,...
Greipfrutų salotos

Greipfrutų salotos 2 asm.

1. Greipfrutą perpjaukite per pusę. Išskobkite minkštimą taip, kad žievė liktų nepažeista – į ją bus dedamos salotos. 2. Nuo greipfruto minkštimo nulupkite visas odeles, kad liktų tik minkštimas. Susmulkinkite gabalėliais. 3. Gerai prinokusius...