Išbandykite receptą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Tomas Rimvydis.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Ukrainietiška kukurūzų košė „Banush“ arba „Banosh“ – tradicinis hutsulų (etninė grupė) patiekalas, populiarus Karpatų regione. Ši soti ir skani košė dažniausiai gaminama per šventes. Ji taip pat mėgstama ir Lenkijoje bei Rumunijoje.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Aksominis, nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų natele pagal Chriso Cosentino knygos „Offal good“ receptą.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai žydų receptas, bet ragaudami tokiu būdu pagamintą jaučio liežuvį dar kartą įsitikinsite, kokios persipynusios gali būti įvairių tautų virtuvės. Anot tyrėjų, jaučio liežuvį su garstyčiomis žydai žinojo dar Abraomo laikais. Šis skonis gerai žinomas ir lietuviškoje, ir Abiejų Tautų Respublikos virtuvėje.
Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.
Soti, kvapni ir aromatinga sriuba, tiksianti ir veganams, nes ją verdant nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai.
Šis Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro Druskininkų filialo virėjų profesijos mokytojos Danguolės Vasiliauskienės kartu su virėjų specialybės mokiniais sugalvotas ir realizuotas tortas reprezentuoja Dzūkijos kraštą.
Strelkabelka.lt: Šis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų. Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!
FeedMySister.com: Paprastas, bet pasakiško skonio patiekalas – naminis ir jaukus. Bulvių ir grybų derinys žinomas visiems lietuviams, o subtilumo jam suteikia rozmarinas, moliūgas ir parmezanas. Grybų karalius baravykas yra pilnas skonio, todėl labai svarbu jo neužgožti ir leisti pilnai atsiskleisti.