„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Bazilikai“ 10 puslapis

Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta

Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius. 2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais,...
Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais

Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais 2 asm.

1. Ryžius išvirkite. 2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais. 3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą,...
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite centimetro storio griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus. 2. Pomidorus 40 sekundžių dėkite į verdantį vandenį, paskui 30 sekundžių – į šaltą ir nulupkite. 3....
Bazilikais ir fetos sūriu įdaryti pomidorai

Bazilikais ir fetos sūriu įdaryti pomidorai 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite. 2. Į vidų įberkite džiovintų bazilikų. 3. Pridėkite alyvuogių, fetos. 4. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į...
Pomidorų sriuba su žuvimi

Pomidorų sriuba su žuvimi 4 asm.

1. Į užvirusį sultinį puode įmaišykite konservuotus pomidorus, smulkintą svogūną, grūstas česnako skilteles, gabalėliais supjaustytas bulves. Kai daržovės suminkštės, nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite. 2. Tyrę statykite ant...
Pomidorų ir mocarelos salotos

Pomidorų ir mocarelos salotos 2 asm.

1. Mocarelos rutuliukus sudėkite į lėkštę. Šalia dėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus. 2. Apibarstykite plautais ir nusausintais bazilikų lapeliais, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Apšlakstykite aliejumi, actu. 3. Pagardinkite...
Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu

Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu 4 asm.

1. Varškės sūrelį išsukite su krienais, smulkiai sukapotomis petražolėmis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase storu sluoksniu aptepkite iš duonos išpjautus skritulius. 2. Ant viršaus uždėkite po griežinėlį kumpio, pipirais pabarstytą...
Pyragas su porais ir pievagrybiais

Pyragas su porais ir pievagrybiais 8 asm.

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dė...
Ravioliai su pomidorais ir bazilikais

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, vandens ir miltų užminkykite kietą tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Faršą sumaišykite su pipirais, smulkintu svogūnu, bazilikais, pasūdykite. 2. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite...
Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu

Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu 3 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su veršiena, pagardinkite pipirais, druska, kariu ir mėsos prieskoniais. Baigdami kepti suberkite pjaustytus pievagrybius, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrelį ir maišydami kaitinkite.  2.Lakštinius išvirkite...
Makaronų kriauklės su krevetėmis

Makaronų kriauklės su krevetėmis 3 asm.

1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite. 2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių....
Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu

Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, tarkuotą parmezaną, supilkite aliejų ir švariomis rankomis produktus sumaišykite. Toliau maišydama mediniu šaukštu, supilkite verdantį vandenį, suberkite likusius miltus ir suminkykite elastingą tešlą....
Daržovių ir makaronų troškinys

Daržovių ir makaronų troškinys 3 asm.

1. Supjaustykite visas daržoves kubeliais ir pakepinkite jas įkaitintoje keptuvėje. Išvirkite makaronus. 2. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepkite. 3. Į keptuvę sukrėskite išvirtus makaronus, padažą ir...
Makaronai su aštriu padažu

Makaronai su aštriu padažu 4 asm.

1. Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių. Kubeliais supjaustykite papriką, pusž...
Žuvų bokšteliai

Žuvų bokšteliai 4 asm.

1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle ir palikite pusvalandį, kad išbrinktų. 2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite, sumeskite į gilesnį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. 3. Svogūnus nulupkite, sukapokite. 4....
Vištienos troškinys su ryžiais

Vištienos troškinys su ryžiais 6 asm.

1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti. 2.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir...
Vištienos troškinys su pomidorais ir makaronais

Vištienos troškinys su pomidorais ir makaronais 4 asm.

1.Krūtinėles nuplaukite, padalykite į 4 dalis, pabarstykite druska, pipirais ir apkepinkite truputyje aliejaus. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. 2.Dalį aitriosios paprikos ankš...
Troškintos menkės su daržovėmis

Troškintos menkės su daržovėmis 8 asm.

1.Cukinijas nuplaukite, salierus, česnako skilteles ir svogūną nulupkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmę nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. 2.Visas daržoves smulkiai supjaustykite. Aliejų įkaitinkite...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 2 asm.

1. Pievagrybių kotelius nupjaukite ir smulkiai supjaustykite. 2. Rūkytą nugarinę supjaustykite kubeliais ir viską pakepkite su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pabarstykite prieskoniais, užpilkite grietinėle. 3. Gautą masę sudėkite į pievagrybių...
Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu

Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, supilkite aliejų ir gerai ištrinkite masę švariomis sausomis rankomis. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir suminkykite. Palikite masę vėsti. 2. Rikotą sudėkite į...