Receptai pagal ingredientą „Braškės“ 6 puslapis

Lietinių ritinėliai

Lietinių ritinėliai 4 asm.

1. Sumaišykite tešlą ir iškepkite lietinius. 2. Pagaminkite lietinių įdarą: sutrinkite varškę, įpilkite pieno, sudėkite šaldytas braškes ar kitas uogas ir viską išplakitee su elektriniu mikseriu iki vienalytės masės. 3. Ant karštų lietinių už...
„Guminės“ braškės

„Guminės“ braškės 4 asm.

1. Cukraus miltelius sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir vandeniu - turėtų gautis tyrelė. Pavirkite maišant kelias minutes, kol masė pasidarys skaidri ir tąsi. 2. Tada supilkite medų, užvirkite ir ataušinkite. Į gautą masę merkite braškes,...
Ryžių, ledų ir braškių gardumynas

Ryžių, ledų ir braškių gardumynas 1 asm.

Sluoksniuokite šias sudedamąsias dalis į desertinį indą ir tiekite. Skanaus! Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu 12 asm.

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. 2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą. 3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir...
Braškių ir špinatų salotos

Braškių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis. 2. Dėkite į desertines taures.  Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę. Skanaus! Receptą...
Braškių salotos su feta

Braškių salotos su feta 2 asm.

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais. 2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Margas pyragas su braškėmis

Margas pyragas su braškėmis 6 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir vis maišykite, kol masė taps puri. 3. Supilkite pieną, pamaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. 4. Masę  padalinkite pusiau. Į...
Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais

Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais 4 asm.

1. Sviestą išlydykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 2. Trynius išplakite su cukrumi, įpilkite lydytą sviestą, suberkite miltus, supilkite kefyrą, sutrupinkite šokoladą ir viską išmaišykite. 3. Braškes supjaustykite į keturias dalis...
Morengų ir plaktos grietinėlės desertas

Morengų ir plaktos grietinėlės desertas 4 asm.

1. Grietinėlę išplakite, sudėkite trupintus morengus ir atsargiai išmaišykite su mentele. 2. Sudėkite smulkiai pjaustytas braškes arba kitokias uogas ar vaisius ir dar kartą atsargiai išmaišykite. Dėkite į serviravimo indus ir patiekite ant stalo....
Šokoladiniai pyragėliai su braškėm

Šokoladiniai pyragėliai su braškėm 2 asm.

1. Puode išlydykite šokoladą ir sviestą. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais, suberkite kepimo miltelius bei gabalėliais pjaustytas braškes. 3. Masę supilkite į kepimo formeles, truputį palaikykite šaldytuve ir kepkite 200 laipsnių...
Sausainių ir braškių pyragas

Sausainių ir braškių pyragas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes. 2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės. 3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes. 4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele,...
Tortas „Margarita“

Tortas „Margarita“ 6 asm.

1. Į kiaušinių trynių bei karšto vandens plakinį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir maišykite, kol ištirps. Paskui suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, įmaišykite standžiai suplaktus baltymus. 2. Tešlą...
Žymės: desertas, tortas
Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais

Kuskuso desertas su braškėmis ir migdolais 2 asm.

1. Kuskusą suberkite į indą ir užpilkite vedančiu vandeniu. Palikite 20 min. išbrinkti. 2. Į kuskusą suberkite cinamoną ir medų, smulkintus migdolus, braškes. Išmaišykite ir dėkite į desertinius indelius. Skanaus! Receptą atsiuntė Neringa...
Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. 2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite. 3....
Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis

Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis 4 asm.

1. Krūtinėlės mėsą supjaustykite, pagal skonį pamarinuokite ir iškepkite ant grotelių. Iškepusią vištieną susmulkinkite. 2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir iškepkite ant grotelių. 3. Lėkštę išklokite salotų...
Desertas su maskarponės sūriu

Desertas su maskarponės sūriu 2 asm.

1. Kavą užplikykite ir atvėsinkite. 2. Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu, supilkite kavą, gerai sumaišykite. 3. Į taures dėkite braškių, užpilkite išplakta mase ir uždėkite tarkuoto pieninio šokolado. 4. Palaikykite per naktį ir...
Šaldytų uogų tyrė

Šaldytų uogų tyrė 2 asm.

1. Atšildytas uogas sutrinkite elektriniu plakikliu. 2. Aviečių sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite cukrų, užvirinkite ir palikite, kad atvėstų. 3. Sukrėskite uogų tyrę, supilkite citrinos sultis, mineralinį vandenį, brendį ir gerai išmaiš...
Braškės rabarbarų ežerėliuose

Braškės rabarbarų ežerėliuose 8 asm.

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje iš...
Kriaušės su vaniliniu padažu

Kriaušės su vaniliniu padažu 2 asm.

1. Kriaušes nulupkite, įstrižai įpjaukite, sumeskite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį su cukrumi ir virkite apie 15 min., kol vaisiai suminkštės. Prieš baigdama virti supilkite cheresą ir dar 5 min. pavirkite. 2. Kriaušes išgriebkite,...
Saldūs kukulaičiai

Saldūs kukulaičiai 4 asm.

Bulves nuskuskite, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite. Citriną nuplikyti su karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti apie 15 min....