„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Bulvės“ 13 puslapis

Bulviniai blynai su vištiena

Bulviniai blynai su vištiena 3 asm.

Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite. Masę...
Bulvių ir lašišos apkepėlė

Bulvių ir lašišos apkepėlė 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių. Bulves nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių. Sutarkuokite sūrį. Į puodą su bulvėmis suberkite žirnelius ir virkite dar minutę. Nukoškite ir sudėkite į...
Tiršta lašišų sriuba

Tiršta lašišų sriuba 6 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite petražoles. Jas suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite 3–4 minutes, kol švelniai paruduos. Į puodą su verdančiu litru vandens suberkite karį, į...
Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis

Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis 2 asm.

Sūdytame vandenyje išvirkite smulkintas bulves ir petražolės šaknį. Kol bulvės verda, pusžiedžiais supjaustykite svogūną,  o griežinėliais – porą. Pakepinkite su sviestu. Kitoje keptuvėje apie 2 minutes pakepinkite šoninės juosteles ir išgriebę...
Švediški kotletukai

Švediški kotletukai 4 asm.

Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Sutarkuokite bulves, dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį ir viską sudėkite į faršą. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite į faršą. Įpilkite šaukštą vandens, sudėkite burokėlius ir gerai...
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais

Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais 4 asm.

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Bulves stambiai supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nusunkite ir palikite atvėsti. 2. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Didesniame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius (...
Omletas su bulvėmis

Omletas su bulvėmis 1 asm.

1. Bulves nulupkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiai į ją stambiai sutarkuokite bulves. Išlyginkite, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes ant vidutinės ugnies, apverskite ir kepkite dar 5 minutes (kepdami patikrinkite, ar...
Aštri žirnių pomidorinė sriuba

Aštri žirnių pomidorinė sriuba 4 asm.

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius. 2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką. 3.  Pomidorus...
Bulvių salotos su lašiša

Bulvių salotos su lašiša 4 asm.

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti. 2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių. 3....
Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais

Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais 4 asm.

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje. 2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol...
Silkės užkandėlė

Silkės užkandėlė 2 asm.

1. Išvirkite kietai kiaušinius. Susmulkinkite svogūną ir krapus. Į dubenį sudėkite majonezą, grietinę, suberkite svogūnus, ikrus ir išmaišykite. 2. Silkių filė supjaustykite plonomis juostelėmis, bulves – nedideliais kubeliais. Sudėkite į paruoštą...
Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba 6 asm.

1. Vandenį supilkite į puodą ir užvirinkite, pasūdykite, sudėkite mėsą. Virkite apie 10 min., nugriebkite putas, įberkite pipirų grūdelių, įmeskite laurų lapų ir pavirkite dar penkias minutes. 2. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite mažais...
Jautienos guliašas

Jautienos guliašas 6 asm.

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kapotą česnaką, griežinėliais pjaustytą morką. 2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apvoliokite miltuose ir taip pat sumeskite į puodą....
Salotos „Širdis“

Salotos „Širdis“ 4 asm.

1. Grybus su svogūnais apkepinkite aliejuje. 2. Bulves stambiai sutarkuokite. 3. Virtus kiaušinius taip pat sutarkuokite. 4. Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais. 5. Sluoksniuokite ingridientus širdies forma: 1 sluoksnis - grybai...
Vengriškas guliašas

Vengriškas guliašas 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais ir keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite maždaug 10 min. Sudėkite sukapotą svogūną ir kepkite dar 5 min. 2. Supilkiite pomidorų sultis, įberkite maltos saldžiosios paprikos, uždenkite ir troškinkite1...
Žuvimis įdarytos paprikos

Žuvimis įdarytos paprikos 4 asm.

1. Bulves išvirkite, nusunkite ir dar karštas sugrūskite. 2. Pieną supilkiteį nedidelį puodą, sudėkite žuvis ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite aušti. 3. Kai puodas praauš tiek, kad nebebus pavojaus nusideginti, žuvis iš pieno iš...
Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas

Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas 2 asm.

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies...
Karališki kepsniai

Karališki kepsniai 4 asm.

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno, nuskustą morką, laurų lapą, suberkite pipirų grūdelius ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 6 min. Likusią dalį svogūno smulkiai sukapokite....
Bulvių šašlykai

Bulvių šašlykai 4 asm.

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.   2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Diž...
Graikiška žuvis

Graikiška žuvis 6 asm.

1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve. 2. Česnakus sugrūskite, pomidorus...