„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Bulvės“ 14 puslapis

Miežinių miltų  ir bulvių  paplotėliai

Miežinių miltų ir bulvių paplotėliai 6 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, dar karštas nulupkite, sugrūskite ir palikite dubenyje, kad atvėstų. 2. Supilkite kefyrą arba rūgpienį, miltus, druską, sėmenis ir suminkykite. 3. Padalykite tešlą per pusę ir skardoje, išklotoje kepimo...
Keptos cukinijos

Keptos cukinijos 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, panašiai – ir nuskustas bulves, pomidorus. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, sugrūstą česnaką, pomidorus, cukinijas, bulves, įmeskite laurų lapą. Vartant ant...
Bulviniai blynai

Bulviniai blynai 4 asm.

1. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir 5 min. pamerkite į šaltą vandenį. Nukoškite, sukrėskite ant popierinio rankšluosčio ir palikite nuvarvėti. 2. Svogūną smulkiai sukapokite ir 3 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus. 3. Bulvių...
Aštrioji moliūgų sriuba

Aštrioji moliūgų sriuba 8 asm.

1. Bulves, morką, svogūną, česnakus nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite didokais gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išvalykite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite. 2. Į puodą storu dugnu įpilkite...
Tiršta briuselinių kopūstų sriuba

Tiršta briuselinių kopūstų sriuba 7 asm.

1. Puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūnus, morkas, paprikas ir maišydami kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai pasidarys skaidrūs. 2. Sudėkite bulves, nuvarvintus kukurūzus, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, už...
Sočioji guliašo sriuba

Sočioji guliašo sriuba 8 asm.

1. Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais (tai padaryt lengviau, kai ji gerokai pašalusi). 2. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir kepinkite svogūnus, kol truputį paruduos. Išgriebkite, į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų,...
Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“)

Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“) 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Šviežias bulves gerai nuplaukite. 3. Svarbiausia, ruošiant šį švedišką bulvių patiekalą, dailiai ir teisingai supjaustyti bulves. Turite supjaustyti jas...
Itališka daržovių sriuba „Minestrone“

Itališka daržovių sriuba „Minestrone“ 12 asm.

1. Į didelį puodą supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves, svogūnus, morkas, salierus, paprikas, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 15 min. 2. Sudėkite kitus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, uždenkite ir virkite dar 15 min....
Daržovių sriuba su sūriu

Daržovių sriuba su sūriu 6 asm.

Bulves nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais, morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite, salierų lapkočius supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išlydykite sviestą ir kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, kol pasidarys...
Bulviniai  pyragėliai  su špinatais

Bulviniai pyragėliai su špinatais 6 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite mėsmale. 2. Dubenyje į bulvių masę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, pasūdykite ir užminkykite tešlą. Jei tešla skystoka...
Bulvių salotos su vištiena

Bulvių salotos su vištiena 6 asm.

1. Bulves (šviežių skusti nereikia) sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. Nukoškite, sudėkite į dubenį ir pamaigykite šakute (visiškai sutrinti nereikia). 2. Vištieną (virtą arba keptą be riebalų) supjaustykite kubeliais ir...
Smidrų sriuba

Smidrų sriuba 4 asm.

1. Smidrus nuplaukite, sumedėjusius galiukus nupjaukite, daržoves susmulkinkite. 2. Nuskustas bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Puode užvirinkite litrą vandens. Įberkite du šaukštelius cukraus, pusę šaukštelio druskos, įdėkite gabalėlį...
Apkepėlės su kiaušiniais ir pikantiškomis bulvių lazdelėmis

Apkepėlės su kiaušiniais ir pikantiškomis bulvių lazdelėmis 4 asm.

1. Virtas bulves supjaustykite stambiais gabalais. Ant viršaus užkrėskite garstyčių, pabarstykite Provanso žolelėmis ir atsargiai sumaišykite. 2. Saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, minkštimą susmulkinkite. Pomidoriukus ir...
Trinta smidrų sriuba

Trinta smidrų sriuba 3 asm.

1. Smidrus nuvalykite, kotelius supjaustykite, viršūnėles palikite sveikas. 2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada sumeskite smulkintus porus, smidrų kotelius ir pakepkite apie 5 min., iki jie...
Lašišų apkepas

Lašišų apkepas 4 asm.

1. Lašišas supjaustykite vidutinio stambumo griežiniais. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pastovėti. 2. Brokolinį kopūstą padalykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (...
Aštrios bulvės

Aštrios bulvės 3 asm.

1. Nedidelę citriną pamirkykite sodoje, gerai nušveiskite, nusausinkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir su lupenomis iškepkite orkaitėje druskoje – taip paruoštos bulvės būna ypatingo...
Ispaniškoji tortilija

Ispaniškoji tortilija 6 asm.

1. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Bulves ir svogūnus sumeskite į gilesnį dubenį, gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir dar kartą gerai išmaišykite....
Kepenėlių apkepėlė

Kepenėlių apkepėlė 4 asm.

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4...
Bulvinukai su rikota

Bulvinukai su rikota 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. 2. Rikotą sudėkite į dubenį....
Trinta špinatų sriuba

Trinta špinatų sriuba 3 asm.

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių. 2. Š...