„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Bulvės“ 16 puslapis

Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais

Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais 4 asm.

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite ž...
Aukštaitiška burokėlių mišrainė

Aukštaitiška burokėlių mišrainė 4 asm.

1. Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite ir trumpai pakepinkite aliejuje . 2. Daržoves suberkite į dubenį, apibarstykite kmynais, pasūdykite užpilkite aliejų su kepintais svogūnais ir gerai išmaišykite. Pastaba: vietoj...
Tradicinė baltoji mišrainė

Tradicinė baltoji mišrainė 4 asm.

1. Išvirkite neskustas bulves ir morkas.  Atvėsinkite ir nulupkite. 2. Kietai išvirkite kiaušinius ir taip pat nulupkite. 3. Bulves, morkas, kiaušinius ir agurkus supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį. Ant viršaus sukrėskite nusunktus...
Soti žirnių košė su faršu

Soti žirnių košė su faršu 4 asm.

1. Žirnius pamerkite bent kelioms valandoms (geriau per naktį) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Tik nepervirkite, jie turi būti kietoki. Bulves ir morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į pravėsusius žirnius. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudė...
Čanachai su kukuliais ir marinuotais agurkais

Čanachai su kukuliais ir marinuotais agurkais 2 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais ir druska. Formuokite nedidelius kukulius ir kepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. 2. Į čenakų indelius sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus dėkite apkeptus...
Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru

Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru 4 asm.

1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų. 2. Svogūną susmulkinkite ir...
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu 4 asm.

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. 2. Keptuvėje į...
Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu

Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu 4 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar...
Bulvių ir faršo apkepas

Bulvių ir faršo apkepas 2 asm.

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, nusausinkite ir sumaišykite su bulvių prieskoniais. Faršą sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, pagardinkite pipirais ir druska. 2. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę...
Kugelis su faršu

Kugelis su faršu 4 asm.

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. 2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir...
Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais

Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais 2 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu. 2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mė...
Bulvių vyniotinis su faršo įdaru

Bulvių vyniotinis su faršo įdaru 4 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, miltais, krakmolu, pagardinkite bulvių prieskoniais, pipirais ir druska. Gerai suminkykite tešlą, jei labai lips prie rankų, berkite dar miltų. 2. Farš...
Trinta burokų sriuba su imbieru

Trinta burokų sriuba su imbieru 2 asm.

1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir virkite apie 30 – 40 min. 2. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Skanaus! Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Kitokie balandėliai

Kitokie balandėliai 4 asm.

1. Svogūną ir kopūstą smulkiai supjaustykite. Kopūsto griežinėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite. Vandenį nupilkite ir gerai nuspauskite kopūstus. 2. Kopūstus ir svogūnus sudėkite į faršą, suberkite ryžius, įmuškite...
Kiaulienos vėrinukai

Kiaulienos vėrinukai 3 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais. 2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su...
Keptos krevetės su pomidorais ir feta

Keptos krevetės su pomidorais ir feta 4 asm.

1. Nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Svogūnai turi suminkštėti ir įgauti aukso spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves ir maišydama  kepkite apie 10 min. Suberkite kapotus česnakus ir ž...
Apkepas su brokoliais

Apkepas su brokoliais 4 asm.

1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. 2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal...
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais

Sprandinė su cinamonu ir apelsinais 4 asm.

1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad įsigertų...
Kepenėlės su obuoliais

Kepenėlės su obuoliais 4 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite. Pabarstykite druska, muskato riešutu, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite pašildytą pieną ir gerai išsukite. Laikykite šiltai. 2. Obuolius nuplaukite...
Vegetariškas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troškinys

Vegetariškas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troškinys 4 asm.

1.Bulves kruopščiai nuplaukite šepetėliu ir išvirkite, kad būtų dar šiek tiek kietos. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis. 2....