„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Bulvės“ 22 puslapis

Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą su vandeniu ir palikite pastovėti. 2. Supjaustykite svogūną, salierą, cukiniją, saldžiąją papriką ir 5 min. kepinkite keptuvėje ant aliejaus. 3. Keptuvės turinį sukratykite į puodą su...
Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba

Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba 4 asm.

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves, sutarkuokite burokėlį ir virkite pasūdytame vandenyje. 2. Supjaustykite svogūną, salierus, saldžiąją papriką ir keletą minučių apkepkite daržoves keptuvėje ant aliejaus. Paskui viską sudėkite į puodą. 3....
Pikantiška silkių užkandėlė

Pikantiška silkių užkandėlė 2 asm.

1. Bulves švariai nušveiskite. Perpjaukite perpus, viduryje išskobkite nedidelę duobelę, aptepkite aliejumi, pasūdykite (jei mėgstate, dar galite pabarstyti kmynų ir smulkintų česnakų), dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 200 ºC...
Bulvių ir svogūnų pyragas

Bulvių ir svogūnų pyragas 6 asm.

1. Kiaušinius, pieną ir miltus su žiupsnelu druskos bei pipirų išplakite. 2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves ir kepkite 10 min. 3. Svogūnus ir kumpį supjaustykite, sudėkite...
Daržovės indiškai

Daržovės indiškai 3 asm.

1. Bulves ir pupeles išvirkite bei nusunkite. 2. Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Suberkite mairūną ir uždengus palaikykite kelias minutes. 3. Po to sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, virtas...
Mišrainė su vištiena

Mišrainė su vištiena 2 asm.

1. Bulves ir morkas išvirkite bei nulupkite.  2. Visus produktus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite prieskoniais ir viską sumaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  
Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis

Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis 4 asm.

1. Šonkauliukus pavirkite 30 min. sūdytame, laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. Apibarstykite šonkauliukus prieskoniais ir dėkite į kepimo skardą. 2. Šalia sudėkite skustas bulves, apibarstytas druska bei smulkintomis petražolėmis....
Pomidorų padaže marinuota vištiena

Pomidorų padaže marinuota vištiena 5 asm.

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną. 2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
Bulvių ir varškės kukuliai

Bulvių ir varškės kukuliai 4 asm.

1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite kartu su varške. Sudėkite kiaušinių trynius, išsukite su sviestu, suberkite miltus, druską, krakmolą ir išplaktus baltymus. 2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir...
Vegetariški indiški blyneliai

Vegetariški indiški blyneliai 2 asm.

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje...
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais

Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais 2 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai. 2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes. 3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes. 4. Svogūnų laiškus...
Cepelinai su mėsa, pagardinti petražolėmis

Cepelinai su mėsa, pagardinti petražolėmis 6 asm.

1. Žalias bulves sutarkuokite, nusunkite. Virtas pasūdykite, įpjaustykite svogūną ir sutrinkite. Jų masę  sumaišykite su žaliomis, suberkite krakmolą ir kruopščiai išminkykite. 2. Mėsą pagardinkite pipirais, smulkintais laurų lapeliais, bazilikais,...
Dzūkiški „Švilpikai“

Dzūkiški „Švilpikai“ 6 asm.

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, įmeskite į jį svogūną. 2. Virtas bulves sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, išminkykite. 3. Formuokite storą ilgą "gyvatėlę'', ją supjaustykite vienodais gabalėliais ir dėkite juos į skardą, iš...
Žymės: Bulvės, vaikams
Bulvių pyragas su džiovintais baravykais

Bulvių pyragas su džiovintais baravykais 4 asm.

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Įmeskite pusę svogūno, krapų. 2. Kol verda bulvės, paruoškite įdarą. Grybus išvirkite sūdytame ir laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. 3. Pačirškinkite keptuvėje lašinių spirgučius. Kai...
Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu 4 asm.

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais. 2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite...
Virtų bulvių blynai su varške

Virtų bulvių blynai su varške 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite. 2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite. 3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje. Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais. Receptą atsiuntė Regina Rač...
Virti bulvinukai

Virti bulvinukai 2 asm.

1. Išvirkite bulves sūdytame vandenyje ir dar šiltas sutrinkite. 2. Į bulvių masę berkite miltus, įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite, kočiokite pailgomis juostelėmis, supjaustykite ir virkite truputį pasūdytame vandenyje apie 10 min. Tiekite su...
Žymės: Bulvės, vaikams
Keptos daržovės su faršu

Keptos daržovės su faršu 4 asm.

1. Svogūnus, tarkuotas morkas ir moliūgą ištroškinkite aliejuje, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu bazilikų ir mairūnų. Masę sukrėskite į kepimo indą. 2. Faršą išmaišykite su maltos mėsos prieskoniais bei kiaušiniu ir taip pat sudėkite į kepimo...
Įmantriai įdarytos bulvės

Įmantriai įdarytos bulvės 2 asm.

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo. 3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine. 4. Į kiekvieną bulvę dė...
Kaimiška grybų sriuba su moliūgais

Kaimiška grybų sriuba su moliūgais 6 asm.

1. Pakepinkite supjaustytus lašinukus. Spirgučius išgraibykite, o likusiuose riebaluose apkepkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir smulkintą svogūną. 2. Į verdantį vandenį suberkite voveraites, apkepintą moliūgo ir svogūnų masę, kubeliais pjaustytas...