„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Bulvės“ 24 puslapis

Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika

Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika 4 asm.

1. Susmulkinkite daržoves: aitriąją papriką, žalią saldžiąją papriką, baklažaną, cukiniją, bulves. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus. 2. Sumaišykite smulkintas daržoves su alyvuogių aliejumi, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos,...
Gustavo ant laužo gamintas čenachas

Gustavo ant laužo gamintas čenachas 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais ir pamarinuokite: pabarstykite druskos, juodųjų pipirų, užpilkite actu. 2. Ketaus puode virš laužo įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite paruoštą gabaliukais pjaustytą mėsą. 3. Troškinkite kruopščiai prižiūrė...
Vištiena indiškai

Vištiena indiškai 5 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. 2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite. 3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite. 4. Bulves...
Bulvių pyragas su grybų paštetu

Bulvių pyragas su grybų paštetu 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite grybų įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite mėsmale sumaltus grybus, virtus kiaušinius. Masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais...
Jautienos didkepsnis

Jautienos didkepsnis 2 asm.

1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai. 2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve,...
Bulviniai blynai su sūriu

Bulviniai blynai su sūriu 4 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite. 2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų ir pagardinkite druska. 3. Įtarkuokite sūrį ir viską išmaišykite. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Tiekite su grietine. Skanaus! Receptą...
Saldūs kukulaičiai

Saldūs kukulaičiai 4 asm.

Bulves nuskuskite, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite. Citriną nuplikyti su karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti apie 15 min....
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite kubeliais bulves. 2. Ant sviesto pakepinkite svogūną, žiedinį kopūstą, pupeles, morką ir žirnius. 3. Baigiant virti bulvėms, sudėkite į puodą apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir  pavirkite dar...
Tarkuotų bulvių blynai

Tarkuotų bulvių blynai 5 asm.

1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. 2. Kad tarkė nepatamsėtų, į ją įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, tada įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kapotus svogūnus, blynų tešlą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai...
Trinta cukinijų ir morkų sriuba

Trinta cukinijų ir morkų sriuba 3 asm.

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau. 2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti...
Daržovių blyneliai su sezamais

Daržovių blyneliai su sezamais 4 asm.

1. Gerai šepetėliu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, atvėsinkite ir sugrūskite. 2. Cukiniją ir svogūną sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su bulvėmis. 3. Masę pagal skonį pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus ir už...
Piemenėlių pyragas

Piemenėlių pyragas 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais. 3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai...
Pikantiškos bulvytės

Pikantiškos bulvytės 4 asm.

1. Šiam patiekalui atrinkite vienodo dydžio nepažeistas bulves. Jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. 2. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 min. 3. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, iš...
Grybų sriuba su pupelėmis

Grybų sriuba su pupelėmis 4 asm.

1. Per naktį išmirkytas pupeles išvirkite ir nusunkite.   2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, iki skaidrumo pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus salierus, kubeliais supjaustytas bulves ir visą laiką...
Bulvių ir salierų mišrainė

Bulvių ir salierų mišrainė 2 asm.

1. Daržoves išvirkite. Bulves ir kiaušinį supjaustykite kubeliais, kopūsto žiedynus išskirkite, salierų stiebus susmulkinkite. 2. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užkrėskite majonezo ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais, jei reikia, pagal...
Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“

Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“ 10 asm.

1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti. 2. Įdarui skirtas darž...
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis 4 asm.

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir...
Kopūstų sriuba su citrinomis

Kopūstų sriuba su citrinomis 5 asm.

1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min....
Pieniška žuvienė

Pieniška žuvienė 5 asm.

1. Žuvį išdarinėkite, išimkite nugarkaulį, nulupkite ir supjaustykite porcijomis. Galvą, odą ir ašakas sudėkite į puodą, įpilkite 1 l vandens, įdėkite petražolių šaknį ir ant nedidelės ugnies pavirkite 20 min. 2. Svogūnus smulkiai sukapokite ir...
Troškinys „Sag Aloo“

Troškinys „Sag Aloo“ 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. 2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė. 3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite...