„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Bulvės“ 25 puslapis

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas 4 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite....
Grybų apkepėlė

Grybų apkepėlė 2 asm.

1. Grybus supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinkite. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite grybus, trumpai apkepkite, įspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. 3. Bulves nulupkite,...
Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona

Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona 4 asm.

1. Kukurūzus nuvarvinkite. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išpjaukite kotelius, minkštimą supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą...
Bulvių sriuba su dešrelėmis

Bulvių sriuba su dešrelėmis 6 asm.

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 2. Lašinukus supjaustykite smulkiais...
Bulvienė su špinatais

Bulvienė su špinatais 3 asm.

1. Nuplautas nuskustas bulves supjaustykite stambiais gabalais, paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis, paš...
Žymės: Bulvės, bulvienė
Trinta bulvių sriuba

Trinta bulvių sriuba 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir apie 15 min. pavirkite sultinyje kartu su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais ir salierais.   2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kartu su bazilikais pakepinkite...
Kopūstų sluoksniuotis

Kopūstų sluoksniuotis 4 asm.

1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvė...
Bulvių ir lašišų salotos

Bulvių ir lašišų salotos 2 asm.

1. Nulupkite bulves, padalykite išilgai į keturias dalis, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, baigdama kepti pabarstykite bulvių prieskoniais. Sudėkite keptas bulves ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų ir pravėstų. 2. Plonais griež...
Airiška daržovių košė „Calcannon“

Airiška daržovių košė „Calcannon“ 4 asm.

1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėti į puodą su šaltu vandeniu, ant mažos ugnies užvirinti ir virti, kol suminkštės. Išvirusias nusunkti ir palikti praaušti. 2. Kopūstus supjaustyti juostelėmis. Į puodą įpilti vandens (maždaug...
Jautiena su daržovėmis

Jautiena su daržovėmis 2 asm.

1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, supjaustykite plonais griežinėliais. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite česnako skiltelę, pabarstykite prieskoniais, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti. 2. Bulves nuplaukite ir...
Sotus troškinys

Sotus troškinys 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir...
Marokietiška jautiena su slyvomis

Marokietiška jautiena su slyvomis 5 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °С. Į didelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus jam, dėkite gabaliukais supjaustytą jautieną ir suberkite prieskonius. Kepkite kelias minutes pamaišydami, kol mėsa apskrus. 2. Apkeptą su prieskoniais mėsą dė...
Burokėliai su feta ir mėtomis

Burokėliai su feta ir mėtomis 3 asm.

1. Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. 2. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Fetos tipo...
Salierų sriuba su sojomis

Salierų sriuba su sojomis 3 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą su sultiniu. Sudėkite sojų faršą. 2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol apskrus. 3. Salierą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, sudė...
Keptos daržovės

Keptos daržovės 4 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir dž...
Morkų sriuba

Morkų sriuba 4 asm.

1. Paruoškite daržovių sultinį. Nulupkite daržoves. Vieną morką išvirkite nepjaustytą, kitas morkas ir bulves supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite morkas, pabarstykite druska ir 10 min. pakepinkite ant...
Vištienos sriuba

Vištienos sriuba 4 asm.

1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite. Drėgnais delnais suformuokite nedidelius kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio...
Žymės: vištiena, sriuba
Bulvių ir lašišos apkepas

Bulvių ir lašišos apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą...
Brokolinių kopūstų sriuba

Brokolinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens ir pavirkite apie 20 min. Baigdama virti šiek tiek pasūdykite. Išgriebkite vištieną, sultinio neišpilkite. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, trumpai...
Jautienos sriuba

Jautienos sriuba 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. 3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus. 4. Baigdama kepti pasūdykite,...
Žymės: jautiena, sriuba