Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 12 puslapis

Su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui

Su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui 4 asm.

Iškepti, o tada pamarinuoti baklažanai gali porą dienų stovėti šaldytuve ir tapti pikantišku užkandžiu ar netikėtu garnyru prie įvairiausių mėsos kepsnių, žuvies.

 

Kvapiųjų mairūnų marinatas su medumi

Kvapiųjų mairūnų marinatas su medumi 6 asm.

Šis marinatas labiausiai tinka vištienai, kalakuto šlaunelėms.

Rozmarino ir citrinos marinatas

Rozmarino ir citrinos marinatas 2 asm.

Šis marinatas labiausiai tinka vištienai arba avienai.

Petražolių ir kalendros marinatas

Petražolių ir kalendros marinatas 8 asm.

Šis marinatas labiausiai tinka jautienai ar avienai.

Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė

Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė 4 asm.

Išbandykite gaivią, tačiau tikrai sočią bulvių mišrainę. Žinoma, labiausiai jai tiks šviežio derliaus bulvytės, tačiau nieko tragiško nenutiks, jei išvirsite ir seno derliaus.

Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi

Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šnicelius su malonumu kerta net nevalgūs vaikai, nes jie yra traškūs išorėje, bet minkšti ir sultingi viduje. O jei užsimanytumėte austriškąjį mėsos kepsnį kulinariškai nutransportuoti į Japoniją, jums prireiktų visai nedaug – vos 2 papildomų ingredientų: japoniškų krienų wasabibei panko trupinių. Wasabi, neabejoju, visi pažįstate, nes, aišku, mėgstate sušius. O panko trupiniais aš dažnai keičiu tradiciškus džiūvėsėlius, mat kepant juose apvoliotus kepsnius, šie tampa kur kas traškesni.

 

Troškinys be mėsos „Chilli sin carne“

Troškinys be mėsos „Chilli sin carne“ 2 asm.

Puikiai žinomo troškinio su pupelėmis ir kukurūzais veganiška versija – mėsos jame tikrai nepasigesite!

Citrininis krapų padažas

Citrininis krapų padažas 6 asm.

Šis padažas itin tinka keptai žuvai paskaninti.

 

Gaivinanti vasariška sriuba su varške

Gaivinanti vasariška sriuba su varške 4 asm.

Gaivinanti vasariška sriuba, kuriai paruošti reikės ne tik šiltuoju sezonu tradiciniais laikomų ingredientų, bet ir kelių netikėtų.

Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas

Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas 4 asm.

Miško žvėrysŠtai vienas mano mėgstamų receptų susikaupusių maisto likučių sunaudojimui. Atrodo prašmatniai, lengvai paruošiama, skanu.

Sudedate viską, ką turite, į keraminius indelius (maistas jau keptas, tai nebereikia papildomai jo ruošti), užpilate padažu arba sultiniu, užklojate tešlos kepure ir dedate ant stalo karališką patiekalą. Kukliai šypsotės priimdami komplimentus ir niekam nepasakojate, kaip išties viskas paprasta.

Pateikiu bazinį receptą, kurį būtinai keiskite pagal savo pomėgius ir šaldytuvo turinį. 

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis 5 asm.

1. Sudėkite burbuoles į pasūdytą vandenį, užvirkite ir kelias minutes apvirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite medinius iešmelius. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Pridė...
Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis 6 asm.

Prieš kepdami vištieną pagal šį receptą, ją pamarinuokite, skonis maloniai nustebins!

 

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu 6 asm.

Šio patiekalo paslaptys: kokybiška mėsa ir ne per ilgas kepimo laikas.

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu 6 asm.

Vasarą kepkite ant grilio, o šaltuoju sezonu – orkaitėje, naudodami grilio režimą. 

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais 4 asm.

Kai norisi ko nors lengvesnio, verta pasižvalgyti į kitokių makaronų, pavyzdžiui, gamintų iš ryžių, receptus. Kaip tik vieną tokį ir siūlome – tiks ir pietums, ir vakarienei, ir pasiimti į darbą.

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.

Citrininė vištiena su čiobreliais

Citrininė vištiena su čiobreliais 5 asm.

Paprastu vištienos receptu dalinasi populiari tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė. 

 

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.