Žiūrėkite

Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 18 puslapis

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais 6 asm.

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Ukrainietiški Veronikos barščiai

Ukrainietiški Veronikos barščiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ukrainietiški barščiai – rimtas reikalas. Lietuvoje labiau paplitusi burokėlių sriuba, gi ukrainiečiai, arba ukrainai, kaip „prie Smetonos“ kartais jie buvo vadinami žiniasklaidoje, į barščius deda visko daugiau. Ukrainietiškų barščių receptų daug – aš jums siūlau receptą, kurio mane išmokė bičiulė iš Ukrainos Veronika. Kaip ji sako: „patys skaniausi barščiai a la Weronik.“

Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu

Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Pastos patiekalas „Ajo, ojo“

Pastos patiekalas „Ajo, ojo“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šį patiekalą nėra sunku pasigaminti, bet nėra lengva pasigaminti idealiai tiksliai. Vienaip ar kitaip – jeigu nemėgstate aštraus maisto, geriau nė nebandykite. Šis patiekalas subalansuotas persivalgiusiems mėsos ir tiems, kurių virškinimo sistema rodo tam tikrus tingėjimo ženklus. Galinga vitamino C ir natūralaus antibiotiko bomba! Ir žinoma, stiprus afrodiziakas (bet valgyti turėtų jis ir ji – abu).

Pikantiška varške įdaryti pomidorai

Pikantiška varške įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorai tinka ne tik sriuboms ar nesaldiems pyragams, ši vasaros daržovė tiesiog prašyte prašosi įdaroma. Pomidorai puikiai dera tiek su mėsa, tiek su daržovėmis, sūriu ar varške, o svarbiausia, kad visus šiuos patiekalus pagaminti itin lengva.

Greita pomidorų sriuba

Greita pomidorų sriuba 4 asm.

Lietuviška vasara – nenuspėjama, nes visuomet pažeria ir saulėtų, ir lietingų dienų. Pastarosios yra ypač tinkamos mėgautis daržovių sriubomis.

Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis

Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis 2 asm.

FeedMySister.com: Ingredientų nedaug, marinuoti nereikia, tik viską supjaustyti ir dėti į „wok“ keptuvę. Jeigu tokios neturite, tiks ir paprasta keptuvė.

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

Prancūziškas troškinys „ratatouille“ 4 asm.

„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių. 

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu 2 asm.

Užkandis, kuris tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. 

Ant grotelių keptas karpis

Ant grotelių keptas karpis 2 asm.

Strelkabelka.lt: Nusipirkite šviežio karpio, pasidarykite filė, ją pamarinuokite ir užmeskite ant grotelių. Labai greitai turėsite puikų patiekalą. 

Burokėlių rizotas

Burokėlių rizotas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Reikia prisipažinti, kad rizotas iki šiol man tėra „paturbinta“ ryžių košė, kad ir ką italai bešnekėtų apie šį savo patiekalą. Tik vieni būna labiau vykę nei kiti. Tad reikėtų suprasti, kad šis rizotas yra labiau vykęs už kitus. Receptas šiek tiek adaptuotas iš Gary Mehigano knygos „Lantern Cookery Classics“, nes juk burokėliai ir ožkos sūris yra klasika, ar ne?

Vegetariškos Cezario salotos

Vegetariškos Cezario salotos 2 asm.

Cezario salotos gali būti ir vegetariškos, išbandykite ir įsitikinkite. 

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa 4 asm.

Nuostabūs naminiai mėsainiai, kurių pagrindine įdaro dalimi tampa pamarinuota, o tada ant grilio iškepta vištiena. 

Naminis humusas

Naminis humusas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dietologai turbūt pritars, kad humusas sproginėja nuo baltymų, o tai padeda kovoti su alkio priepuoliais bei subalansuoja cukraus lygį kraujyje ir saugo nuo besaikio užkandžiavimo.

Medumi glazūruota vištienos filė

Medumi glazūruota vištienos filė 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Pati geriausia vasaros „keptuvė“, žinoma, yra grilius, bet kartais reikia ir tokių greitų kompromisų, kurie lengvai įgyvendinami kiekvienoje virtuvėje, bet neaukoja gero skonio. Tad šiandien pasigaminkime vištienos, glazūruotos medumi.

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru 4 asm.

Daržovių užkandžiai – lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. Vienas iš galimų variantų – baklažano suktinukai.

Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais

Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Gražgarstės yra karčios, todėl mums jos ir patinka. Ir šis pesto variantas bus lengvai kartus, bet gaivus. Tiesa, gražgarsčių kartumas – nevienodas. Kartais darže užaugintos gražgarstės būna labai karčios, tada galima papildyti bazilikais. Kadangi ši fantazija pesto tema yra ne originalus Genujos receptas, o fantazijos žaismas, galima naudoti ne pušies pinijas, o graikinius riešutus.

Kaspinėliai su krevetėmis ir cukinijomis

Kaspinėliai su krevetėmis ir cukinijomis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šalta pasta dažniausiai gaminama naudojant trumpus, – „vaikiškus“ formatus. Kodėl vaikiškus? Todėl, kad primena „Lego“ kaladėles, ir norisi žaisti. Populiariausias ir Lietuvoje nesunkiai randamas formatas – kaspinėliai arba drugeliai (farfalle). Galima aptikti ir „ditalini“ – pirštelius. Arba „fusilli“ – sraigtus. Arba „mezze maniche“ (trumpos rankovės). Šaltai pastai tinka ir įvairių dydžių „penne“ (pieštukai).