Gerai nuplaukite brokolius rabe (turi daug pavadinimų: rapini, broccoletti ir pan.) ir virkite garuose, kol šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras spalvos – maždaug 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite...
Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir...
Kaip gaminti: Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į stiklinį kepimo indą, padengtą purškiamu kepimo aliejumi. Pašlakstykite daržoves 2 šaukšteliais aliejaus ir pabarstykite žiupsneliu druskos bei pipirų. Kepkite orkaitėje...
Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę...
Į atskirą dubenį supilkite pomidorų padažą ir soją. Gerai išmaišykite. Berkite visus sausuosius prieskonius ir padažą gerai išmaišykite, jei turite, pagardinkite dūmo skonio aromatu. Padažas puikiai tiks burgeriams, kiaulienai, jautienai, vištienai....
Į atskirą virimui skirtą puodą sudėkite visus glazūros ingredientus. Virkite ant nedidelės ugnies iki tiršto padažo konsistencijos maždaug 30 minučių. Paruoštu padažu aptepkite jau pamarinuotus ir kiek pakeptus kiaulienos šonkauliukus, tuomet juos į...
Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tač...
Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus...
Vištiena Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės išeina maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų). Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele,...
Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir...
Sumalkite mėsą. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Česnako skilteles sutraiškykite ir kartu su čiobreliais, žalumynais, svogūnais bei kuminais sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Labai...
Mėsą nuplaukite, nusausinkite, kad kepdama neišdžiūtų, ir supjaustykite nei per storais, nei per plonais, maždaug 2,5–3 cm griežiniais (kiekvienas turėtų sverti apie 300 g). Mėsos gabalėliams rankomis suteikite gražesnę formą, pagal skonį juos į...
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, šviežiai maltus juoduosius pipirus, česnaką iki vientisos masės. Gautu marinatu užpilkite mėsą, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis....
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Pomidorų sultis sumaišykite su aitriosios raudonosios paprikos milteliais, 1 trintuvėje trintu svogūnu bei 3 česnakų skiltelėmis. Gautu marinatu pagardinkite mėsą ir palikite...
Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Trintuve sutrinkite ir sumaišykite petražoles, sojų padažą, medų, augalinį aliejų, česnaką, ryžių actą iki vientisos masės. Mėsą užpilkite gautu marinatu ir uždenkite plėvele....
Nuplaukite aitriosios paprikos ankštį, išimkite sėklytes kartu su baltomis plėvelėmis ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite imbierą ir jį smulkiai sutrinkite arba sukapokite. Nulupkite česnaką ir supjaustykite mažais kubeliais. Aliejų gerai...
Įkaitinkite stipriai keptuvę, dėkite odele į apačią anties krūtinėlę ir kepkite 1 minutę. Pabarstykite keptuvėje ant krūtinėlės druskos ir pipirų. Apverskite anties krūtinėlę ir kepkite ją 1 min. iš kitos pusės taip pat pabarstydami druska ir...