Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite 15 min. Po truputį išsijokite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatykite valandai šiltai pailsėti. Įdarui: sukapokite...
Sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais ir apkepkite svieste, kol suminkštės. Vištienos šlaunelių mėsos faršą ir apie 5 mm dydžio kubeliais supjaustytos vištienos filė gabaliukus sumaišykite su kiaušiniais ir kepintomis darž...
Karką nuplaukite, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įdėkite svogūną, morkas, laurų lapelius, pipirus ir virkite 2–2,5 valandos. Kitame puode troškinkite kopūstus tol, kol jie suminkštės (apie 1,5 valandos). Paragaukite – jei kopūstai labai rū...
Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite. Sudėkite pusiau padalytą svogūną ir į kelias dalis perpjautą morką, suberkite pipirus, įmeskite laurų lapelių. Jei norite – įberkite džiovintų daržovių mišinio. Virkite apie 1,5–...
Kiaušinius, sūrį, česnaką sutarkuokite burokine trintuve. Vištieną susmulkinkite. Viską sudėkite į dubenį, dėkite majonezo ir gerai išmaišykite. Jei trūksta prieskonių, įberkite pipirų. Pašlapinkite rankas vandeniu ir darykite vieno kąsnio...
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus. Apskrudus šoninei, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite č...
Kuskuso kruopas nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1 : 1, uždenkite ir palikite brinkti 10 min. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais....
Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min. 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krū...
Išsikepame lietinius. Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame). Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių,...
1. Kiaulienos kojas nuplikykite verdančiu vandeniu. Sudėkite į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jis apsemtų mėsą 2–3 cm. Pastatykite ant mažos ugnies ir užvirinkite. Kiaurasamčiu nuimkite putas. 2. Daržoves perpjaukite per pusę ir 5 min....
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C. Citrinas ir svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Moliūgus, baklažanus ir paprikas supjaustykite gabalais. Perpjaukite pomidorus per pusę, o žiedinį kopūstą supjaustykite smulkiomis kekelėmis. Susmulkinkite česnakus....
Žuvis. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite porą lauro lapelių, česnako skiltelių ir iškart dėkite starkio gabalėlius odele į apačią. Pabarstykite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Keptuvėje žuvies gabalėlius...
Į jautienos ir kiaulienos faršą įdėkite porą kiaušinių trynių, juodo malto pipiro, druskos pagal skonį, trinto česnako ir smulkiai pjaustytus bei vos vos apkeptus svogūnus. 10–15 minučių maišykite faršą ir suformuokite zuikučių kūnelius, akytes (iš...