Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite. Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas. Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir už...
Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite. Į troš...
Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės. Nukelkite nuo ugnies,...
Iš baltos duonos riekelės išpjaunami lapeliai – iš vienos riekelės išeina du lapeliai. Juos apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Tada dalį lapelių ištrinkite (abi puses arba vieną) česnaku (bet nebūtina, jeigu nepatinka kvapas ar užkandis bus...
Šio patiekalo šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet autorė turi įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo.
Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes...
Morkas ir bulves nuskuskite. Daržoves supjaustykite kubeliais. Svogūną pakepinkite su česnaku ir sudėkite su bulvėmis, morkomis ir moliūgu į užvirusį sultinį. Virti apie 20 min. Įberkite prieskonius pagal skonį. Elektriniu trintuvu viską sutrinkite...
Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Į baltymus dėkite po...
Krabų lazdeles, sūrį ir česnaką sutarkuokite smulkia trintuve. Į šią masę įkrėskite majonezą. Viską išmaišykite, turi gautis lipni, tiršta masė. Formuokite plonus blynelius ir į juos įdėkite nusausintą alyvuogę. Atsargiai ir švelniai suformuokite...
Vištienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, smulkintais svogūnais, kiaušiniu ir šlakeliu pieno. Gerai išmaišykite ir formuokite rutuliukus. Dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 20–30 minučių. Per tą laiką paruoškite sūrio padažą –...
Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite per pusę arba į keturias dalis. Dėkite į dubenį, pridėkite sukapotų krapų, kalendros bei per pusę perpjautų vyšninių pomidorų. Gerai viską išmaišykite. Užpilui: kruopščiai išmaiš...
Sūrį, lašišą ir prieskonius sudėkite į gilų indą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite (arba spauskite konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuoškite žalumynais. Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės...