Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 35 puslapis

Vištiena su feta ir apelsininiu padažu

Vištiena su feta ir apelsininiu padažu 4 asm.

Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų  padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis. Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusė...
Gaivūs daržovių blyneliai

Gaivūs daržovių blyneliai 3 asm.

Nuplautą brokolį susmulkinkite. Nuluptą cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite. Iš marinato išgriebtus konservuotus kukurūzus gerai nuvarvinkite. Visas smulkintas daržoves sumaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą alyvuogių...
Makaronai su sūriais

Makaronai su sūriais 3 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumaišykite su rikota. Aitriąją papriką ir česnaką nuvalykite, smulkiai sukapokite. Pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai prieskoniai gardžiai...
Makaronai su tunais

Makaronai su tunais 3 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenė...
Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis

Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis 3 asm.

Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite...
„Bokšteliai“ su raudonaisiais ikrais ir citrininiu sviestu

„Bokšteliai“ su raudonaisiais ikrais ir citrininiu sviestu 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų. Viską gerai suplakite. Pagal skonį įberkite druskos. Maišydama po šaukštą suberkite persijotus miltus (tešla turi būti vidutiniškai skysta). Palikite masę 20 min....
Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu 4 asm.

Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Įdarytos kriauklelės

Įdarytos kriauklelės 4 asm.

Moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir apibarsčiusi rozmarinais iškepkite keptuvėje svieste. Dideliame puode, kaip nurodyta ant pakuotės, pasūdytame vandenyje, įpylusi šaukštą aliejaus, išvirkite makaronus ir nukoškite. Svogūnus...
Pikantiška moliūgų sriuba

Pikantiška moliūgų sriuba 4 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba....
Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle

Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle 4 asm.

Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę...
Lazanija su krevetėmis

Lazanija su krevetėmis 4 asm.

Virtas krevetes išlukštenkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, pakepinkite karštuose riebaluose, supilkite grietinėlę, baltąjį vyną, kapotus šviežius žalumynus, viską pagal skonį...
Rytietiški vištienos sparneliai

Rytietiški vištienos sparneliai 4 asm.

Viską, ką galima susmulkinti - susmulkinkite ir sumaišykite su likusiais produktais. Sparnelius supjaustykite per sąnarius, trečiąjį sąnarį atidėkite, ji galima bus panaudoti vėliau, sultinio virimui. Vištienos gabalėlius sudėkite į marinatą,...
Kugelis su porais

Kugelis su porais 4 asm.

Porus supjaustykite apskritimais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, tada suberkite kubeliais supjaustytą cukiniją. Apkeptas daržoves išimkite, bulvę sutarkuokite burokine trintuve, viską sumaišykite, įspauskite česnaką, įberkite ciberžolės,...
Muchamara

Muchamara 5 asm.

Saldžiuosius ir aitrųjį pipirą iškepkite orkaitėje, riešutus ir česnaką susmulkinkite. Tada viską sumeskite į plaktuvą, pridėkite cukraus, duonos, acto, kuminų, druskos, citrinos sulčių ir suplakite į košelę. Toliau plakdami, supilkite aliejų....
Bora bora kukuliai

Bora bora kukuliai 5 asm.

Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti. Ananasą sumalkite...
Kriaušių tyrė

Kriaušių tyrė 12 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę. Pašalinusi sėklytes, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Visas daržoves ir vaisius krėskite į gilesnį troškinimo puodą,...
Aštrios daržovės

Aštrios daržovės 4 asm.

Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais....
Lietiniai su daržovėmis

Lietiniai su daržovėmis 5 asm.

Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu. Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų. Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite....
Lazanija su daržovėmis

Lazanija su daržovėmis 4 asm.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus,...
Naminis voveraičių padažas

Naminis voveraičių padažas 4 asm.

Smulkintas voveraites, saulėje džiovintus pomidorus, saliero lapkotį, nuluptus česnakus ir tarkuotą morką iki vientisumo su aliejumi sutrinkite elektriniu  plakikliu. Įmaišykite maltus skrudintus riešutus ir parmezaną, viską pagal skonį pasūdykite...