Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 38 puslapis

Daržovių padažas su kokosų pienu

Daržovių padažas su kokosų pienu 2 asm.

Svogūną, česnako skiltelę ir porą apkepkite, sudėkite smulkiai supjaustytas morkas ir troškinkite su šlakekiu vandens kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite salierą ir pomidorus, viską dar šiek tiek patroškinkite. Supilkite kokosų pieną, viską...
Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu

Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu 2 asm.

Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai...
Andalūziškas gaspačas

Andalūziškas gaspačas 4 asm.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. 2 pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Atpjaukite porą juostelių ir jas supjaustykite šiaudeliais. Svogūną nulupkite perpjaukite pusiau,...
Krevetės su tekila

Krevetės su tekila 4 asm.

Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio iš...
„Hum'bum Alicha“ troškinys

„Hum'bum Alicha“ troškinys 4 asm.

Svogūnus paskrudinkite aliejuje apie 5 min. Sudėkite česnaką, imbierą ir supilkite sultinį. Užvirkite, įdėkite moliūgą ir pavirkite apie 10 min. Sudėkite morkas, druską, cinamoną ir česnaką. Pavirkite dar 10 min. ir patiekite.  
Sūriais įdaryti cukinijų žiedai

Sūriais įdaryti cukinijų žiedai 3 asm.

Visus įdarui skirtus ingredientus gerai sumaišykite nedideliame dubenėlyje, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Iš tešlos suformuokite 6 rutuliukus, jais įdarykite praskleistus cukinijų žiedus, galus užsukite, kad neiškristų įdaras....
Pikantiškas pyragas

Pikantiškas pyragas 6 asm.

Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį su persijotais miltais ir kepimo milteliais, suberkite sūrį, viską sumaigykite pirštais, įpilkite 2 šaukštus vandens, užminkykite tešlą ir 2 val. palaikykite šaltai. Bulves ir svogūnus nulupkite,...
Cukinijų užkandėlė

Cukinijų užkandėlė 4 asm.

Sūrį įtrinkite aliejaus, kapotų rozmarinų ir traiškytų česnakų mišiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite saldžiąja paprika, medumi ir 2 val. marinuokite. Ant kiekvieno atšildytos tešlos gabalėlio tepkite varškės sūrelio, dėkite varškės sūrio...
Saldžiarūgštė paukštiena

Saldžiarūgštė paukštiena 3 asm.

Mėsą supjaustykite gabalais, svogūnus – griežinėliais, česnakus ir žoleles susmulkinkite. Į svarainių sultis sukrėskite medų, išsukite. Mėsos gabalėlius sumaišykite su svogūnų griežinėliais. Apšlakstykite saldintomis svarainių sultimis.  Suberkite...
Itališkos salotos su tunu

Itališkos salotos su tunu 4 asm.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti. Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite. Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, š...
Makaronai su pikantiškais cukinijų griežinėliais

Makaronai su pikantiškais cukinijų griežinėliais 3 asm.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, padėkite šiltai. Paruoškite padažą: prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Maišydami suberkite miltus, kaitinkite apie minutę. Maišydami supilkite baltąjį vyną. Sumažinkite ugnį, puodą už...
Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle

Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle 5 asm.

Nuplautą cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais. Žirnelius nuplaukite, nusausinkite, papriką supjaustykite juostelėmis.  Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite...
Daugiaryžis su rikota

Daugiaryžis su rikota 4 asm.

Džiovintus pomidorus pasmulkinkite, apšlakstykite 50 ml vermuto, palikite brinkti. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į gilią keptuvę su karštais riebalais. Kepinkite, kol svogūnai pagels.  Suberkite ryžius, maišydama...
Kalakutienos paplotėliai

Kalakutienos paplotėliai 3 asm.

Konservuotus kukurūzus išgriebkite iš marinato, gerai nuvarvinkite.  Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite su smulkintais svogūnais.  Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų...
Krabų pyragėliai

Krabų pyragėliai 4 asm.

Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus...
Menkė su balzaminiu padažu

Menkė su balzaminiu padažu 2 asm.

Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, palikite 15 minučių. Svogūnus susmulkinkite, česnakus sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus,...
„Crostini“ su artišokais

„Crostini“ su artišokais 4 asm.

Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais....
Plovas

Plovas 6 asm.

Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – plonais šiaudeliais. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde. Svogūnus ir morkas apkepinkite aliejuje, sudėkite mėsą (Nuimkite nuo šlaunelių mėsą, supjaustykite nedideliais gabaliukais, šlaunelę maždaug...
„Biryani“ troškinys

„Biryani“ troškinys 10 asm.

Adilui labiausiai patinka „Biryaani“, tad šio patiekalo receptu ir dalijasi.

Salotos su moliūgais ir sūriais

Salotos su moliūgais ir sūriais 3 asm.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant virš...