Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 40 puslapis

Bulvių salotos

Bulvių salotos 3 asm.

Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną nulupkite, sukapokite, česnako skilteles nulupkite, išspauskite česnakų traiškytuvu. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Kai šis apskrus ir pakvips, sukrėskite traiškytas česnako...
Česnakai aliejuje

Česnakai aliejuje 4 asm.

Česnakų skilteles nulupkite, suberkite į sietelį ir minutei panardinkite į verdantį vandenį. Atvėsinkite po tekančiu šaltu vandeniu. Skilteles sumeskite į mažus stiklainius, įmaišykite šiek tiek šviežių smulkintų bazilikų, čiobrelių ar rozmarinų....
Marinuotos marokietiškos alyvuogės

Marinuotos marokietiškos alyvuogės 6 asm.

Nedideliame puode pakaitinkite aliejų, suberkite visus sausus prieskonius ir maišydami kaitinkite keletą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Suberkite alyvuoges, supilkite citrinų ir apelsinų sultis, išmaišykite. Sutraiškykite nuluptą česnaką ir...
Marinuotos alyvuogės su česnakais

Marinuotos alyvuogės su česnakais 6 asm.

Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite...
Eksperimentuojame virtuvėje! Pikantiškas slyvų padažas

Eksperimentuojame virtuvėje! Pikantiškas slyvų padažas 4 asm.

Nuplautas slyvas, papriką bei nuskustas morkas sumalkite. Tyrę supilkite į puodą, įberkite cukraus, druskos ir virkite apie valandą. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, sumeskite sugrūstus česnakus. Paragaukite, jeigu trūksta, įberkite dar...
Pomidorų padažas su obuoliais

Pomidorų padažas su obuoliais 6 asm.

Pomidorus, obuolius, svogūną, morką ir papriką nuplaukite, kuriuos reikia, nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sumalkite mėsmale. Sukrėskite į puodą ir dėkite ant ugnies. Įberkite druskos. Virkite 15 minučių. Supilkite aliejų, suberkite pipirus...
Čilietiškas „Pebre“ padažas

Čilietiškas „Pebre“ padažas 6 asm.

Susmulkinkite visus ingredientus ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos. Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“
Aštrus pomidorų ir krienų padažas

Aštrus pomidorų ir krienų padažas 6 asm.

Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite....
Aštrus cukinijų padažas

Aštrus cukinijų padažas 6 asm.

Į puodą supilkite pomidorų padažą, cukrų, aliejų ir actą, užvirkite. Nuplautas ir išvalytas paprikas bei nuluptus česnakus sumalkite mėsmale, o cukinijas supjaustykite kubeliais, galite didesniais. Į užvirusį padažą sumeskite visas daržoves, į...
Pomidorų tyrė su morkomis

Pomidorų tyrė su morkomis 6 asm.

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15...
Adžika su obuoliais ir morkomis

Adžika su obuoliais ir morkomis 6 asm.

Nuplautus obuolius, paprikas ir pomidorus supjaustykite didesniais gabalėliais ir virtuviniu kombainu susmulkinkite. Įmaišykite tarkuotas morkas. Viską sukrėskite į puodą, užvirinkite ir ant mažos ugnies, kartkartėmis pamaišydami, troškinkite vieną...
Kriaušių, svogūnų ir džiovintų slyvų košė

Kriaušių, svogūnų ir džiovintų slyvų košė 4 asm.

Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Slyvas nuplaukite ir supjaustykite. Nuluptus svogūnus ir česnako skilteles susmulkinkite. Į puodą įpilkite kelis šaukštus vandens, sudėkite kriaušes, svogūnus, slyvas, česnakus, supilkite...
Kriaušių ir imbierų košė

Kriaušių ir imbierų košė 6 asm.

Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nuluptus svogūnus, česnaką ir imbierą susmulkinkite. Viską sudėkite į keptuvę arba puodą storu dugnu, suberkite razinas, garstyčias, cinamoną, gvazdikėlius, druską ir cukrų, supilkite actą...
Daržovės pomidorų padaže

Daržovės pomidorų padaže 6 asm.

Visas daržoves nuplaukite, kurias reikia, nuskuskite ir išvalykite. Cukinijas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir pakepinkite cukinijas. Kol šios kepa – susmulkinkite agurkus. Iš keptuvės iš...
Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais

Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais 6 asm.

Daržoves nuplaukite. Kopūstą padalykite žiedynais, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, išvalykite paprikos sėklas ir supjaustykite ją į keturias dalis, morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterilų stiklainį sudėkite krapus,...
Marinuoti kopūstai su burokėliais

Marinuoti kopūstai su burokėliais 6 asm.

Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską,...
Pikantiška baklažanų tyrė

Pikantiška baklažanų tyrė 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 230–250 laipsnių. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai ir sudėkite į kepimo skardą. Pjūvio vietą patepkite aliejumi ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes. Kol kepa baklažanai, susmulkinkite nuluptus svogūnus,...
Baklažanų ir paprikų mišrainė

Baklažanų ir paprikų mišrainė 6 asm.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje pašildykite aliejų, supilkite actą ir druską su cukrumi. Šiame mišinyje iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius. Išgriebkite. Išvalytas saldžiąsias paprikas supjaustykite ž...
Vyne marinuoti baklažanai

Vyne marinuoti baklažanai 6 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite valandai. Tada gerai juos nusausinkite ir apkepkite iš abiejų pusių. Sutraiškykite nulupto česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite aitriąją papriką....
Baklažanai pomidorų padaže

Baklažanai pomidorų padaže 4 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 10–15 minučių. Tuomet dar sykį nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite su aliejumi. Išvalytas paprikas supjaustykite griežinėliais ir taip pat apkepkite. Į puodą...