Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 45 puslapis

Sūrio ir varškės užtepėlė

Sūrio ir varškės užtepėlė 5 asm.

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. 2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą. 3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte...
Avinžirnių užtepėlė

Avinžirnių užtepėlė 6 asm.

1. Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. 2. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite. 3. Avinžirnius ir smulkintus saulėje džiovintus...
Aštri pica su kumpiu

Aštri pica su kumpiu 6 asm.

1. Į 180 ml šilto vandens įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite mieles ir ištirpinkite. Į dubenį išsijokite miltus, juose padarykite duobutę, supilkite mieles, užbėrusi jas miltais palikite 10 min. pastovėti. Tada į miltus supilkite aliejų, įberkite...
Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta

Kapotos tešlos krepšeliai su moliūgais ir feta 8 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: būtinai šaltą sviestą ant didelės medinės lentos sutarkuokite stambia trintuve, po truputį berkite su druska ir sėmenimis sumaišytus miltus ir mišinį kapokite ilgu peiliu, kol neliks sausų miltų. 2. Paruoštą masę apš...
Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos

Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos 2 asm.

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys. 2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą...
Mėsainiai su vištiena

Mėsainiai su vištiena 6 asm.

Paminėję Mamos dieną, nepamirškime ir tėčių. Nors dažnai esame įpratę manyti kitaip, tėčiams taip pat reikalingas dėmesys, švelnumas ir žodis „myliu“. Pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena – puiki proga dovanoti jiems nuoširdžią šypseną, šiltą apkabinimą, gražius žodžius ir... skanius pietus! Pietūs tėčiui – nemenkas iššūkis. Siūlome jį įveikti su... naminiais mėsainiais!

Vištų krūtinėlių kepsneliai

Vištų krūtinėlių kepsneliai 2 asm.

1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale....
Vištiena su brokoliais

Vištiena su brokoliais 3 asm.

1. Pusę puodelio šalto sultinio, sojų padažą sumaišykite su krakmolu, sugrūstu česnaku ir imbieru. 2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite šaldytuve bent 1 val. (galima ir ilgiau). 3. Iš...
Veršienos troškinys „Milanas“

Veršienos troškinys „Milanas“ 8 asm.

1. Dideliame storasieniame troškintuve įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną, žiedais supjaustytą porą, griežinėliais – morką ir salierus. Daržoves troškinkite apie 10 min. 2. Sudėkite nuvarvintus...
Veršienos ir daržovių troškinys

Veršienos ir daržovių troškinys 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos...
Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė

Vaisiais įdaryta kiaulienos nugarinė 4 asm.

1. Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką maždaug 5 min. kepinkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, slyvas ir dar porą minučių patroškinkite. 2. Į keptuvę su vaisiais supilkite vyną, įberkite po pusę š...
Troškinta vištiena

Troškinta vištiena 4 asm.

1. Svogūnus supjaustykite žiedais, česnakus nulupkite, iš perpjautos aitriosios paprikos išimkite sėklas. 2. Vištą įdėkite į puodą su sandariu dangčiu, įpilkite vandens, kad apsemtų, sudėkite svogūnus, česnakus, papriką, imbierus, suberkite...
Marinuoti veršienos pjausniai

Marinuoti veršienos pjausniai 4 asm.

1. Du šaukštus aliejaus sumaišykite su actu, sugrūstu česnaku, petražolėmis, svogūnų laiškais ir žiupsneliu pipirų. Į marinatą pamerkite mėsą, uždenkite ir laikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 24 val. Per tą laiką bent porą kartų apverskite. 2....
Karis

Karis 4 asm.

1. Smulkiai sukapotą svogūną, česnaką ir imbierus 10 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite mėsą ir kepinkite dar 10 min. Tada sudėkite pupeles, prieskonius, įpilkite dvi stiklines vandens ir uždengus troškinkite 20 min. 2....
Aštrusis troškinys

Aštrusis troškinys 6 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite mėsą ir maišydami apkepinkite. Viską sukrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti riebalams. 2. Apkeptą faršą ir svogūnus sudėkite į švarų...
Žuvimis įdarytos paprikos

Žuvimis įdarytos paprikos 4 asm.

1. Bulves išvirkite, nusunkite ir dar karštas sugrūskite. 2. Pieną supilkiteį nedidelį puodą, sudėkite žuvis ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite aušti. 3. Kai puodas praauš tiek, kad nebebus pavojaus nusideginti, žuvis iš pieno iš...
Vaisių sultyse marinuota žuvis

Vaisių sultyse marinuota žuvis 4 asm.

1. Iš citrinos ir apelsino išspauskite sultis, sumaišykite ir užpilkite ant žuvies. Pabarstykite pipirais ir palikite1 val. marinuotis. 2. Į elektrinio maišiklio indą supilkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, skiltelė...
Šventiniai tuno kepsniai

Šventiniai tuno kepsniai 10 asm.

1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę). 2 Paruoškite padažą: likusį...
Pikantiškas žuvų karis

Pikantiškas žuvų karis 4 asm.

1. Žuvis supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite žuvis ir kepkite ne ilgiau kaip 3 min. 2. Žuvis išimkite, keptuvę vėl patepkite aliejumi, sudėkite plonais žiedais supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol...
Nelukštentos krevetės su aštriu padažu

Nelukštentos krevetės su aštriu padažu 8 asm.

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva). 2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais....