1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių.
2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus!
Skaitykite...
1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.
2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.
3. Paruoštus...
1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies...
1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).
2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
1. Citriną nulupkite ir išdalykite skiltelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą vandens, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Į verdantį sirupą sudėkite citrinų skilteles ir maišydami kaitinkite 8–10 min. Kiekvieną citrinų skiltelę...
1. Žuvį nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos pavoliokite miltuose ir apkepkite su šaukštu sviesto.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su šaukštu sviesto.
3. Pievagrybius pakepinkite su likusiu sviestu....
1. Briuselinius kopūstus apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kopūstai turi būti vos minkšti.
2. Perdėkite juos į kitą indą ir apšlakstykite 30 ml alyvyuogių aliejumi, sudėkite trintą česnaką. Indą uždenkite ir palikite valandai.
3. Mėlynųjų...
1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve.
2. Česnakus sugrūskite, pomidorus...
1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite pjaustytą svogūną, sugrūstus česnakus ir maišydami kepkite 5 min. Įberkite prieskonių mišinio ir dar 1 min. pakepinkite.
2. Šiek tiek pravėsusį keptuvės turinį sukrėskite į elektrinio maišiklio indą,...
1. Visas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, ankštis supjaustykite vienodo pločio juostelėmis.
2. Į maždaug 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą sudėkite raudonų paprikų juosteles, ant jų – likusias.
3. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite...
1. Kuo didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite sugrūstus česnakus, imbierus, tada sudėkite aguročių griežinėlius ir vartydammi kepkite, kol suminkštės.
2. Aguročių griežinėliams pradėjus darytis permatomiems, sudėkite pomidorus...
1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.
2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
4. Dubenį už...