1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.
2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.
3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
1. Nuo bandelių nupjaukite viršūnėles, iš vidaus išskobkite po šaukštą minkštimo.
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, pagal skonį įberkite maltų pipirų, druskos ir gerai išplakite konditerine šluotele.
3. Keptuvėje įkaitinkite šaukš...
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, aliejų, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dė...
1. Vandenį pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir trindami mediniu šaukštu ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, tada supilkite likusį vandenį.
3. Sudėkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Po truputį suberkite ir...
1. Špinatus atšildykite, nusausinkite. Razinas pamirkykite karštame vandenyje, irgi nusausinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sukrėskite špinatus ir labai trumpai, kad špinatai vos sušiltų, juos...
1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų.
2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su ž...
1. Nedidelę citriną pamirkykite sodoje, gerai nušveiskite, nusausinkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir su lupenomis iškepkite orkaitėje druskoje – taip paruoštos bulvės būna ypatingo...
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.
2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite...
1. Kopūstą nuplaukite, kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų, kad suminkštėtų.
2. Česnaką nulupkite ir kartu su bazilikų lapeliais sukapokite. Kedrines pinijas ir smulkintus...
1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite...
1. Į dubenį suberkite paprastus ir visadalius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite.
2. Sudėkite petražoles ir dar sykį gerai išmaišykite.
3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnų laiškus, grūstą č...
1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.
2. Toje pačioje keptuvėje...
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
2. Antrą svogūną, česnakų...