Pasiruoškite originalų patiekalą, kurio receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas jau kas, o graikai žino, ką gaminti iškyloms ir šeimos šventėms. Nesaldūs pyragai, prikrauti daržovių, yra tikras taip vadinamas „crowd pleaser“ (arba pulko žmonių džiugintojas). Juos iškepame vienoje skardoje, o supjaustę gabalėliais galime pamaitinti visą minią.
Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai tradicinis patiekalas, kurį namuose gamina gana retas tautietis. Kodėl gi jo neišbandžius kokia nors nekasdiene proga, o gal sumanius su originaliu patiekalu supažindinti Lietuvoje viešinčius užsieniečius? Ryžkitės ir pirmyn!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuose gražiuose „maltinukuose“ nėra nė kruopelės mėsos! Užtai sunaudosite jiems dailiai užaugusią sodo gražuolę – vidutinio dydžio cukiniją! Tik keletas papildomų ingredientų – prieskoninių žolelių, kiaušinio, džiūvėsių ir tarkuoto kietojo sūrio – ir vegetariška vakarienė paruošta. Ir vos su keliais lašais aliejaus, tad bonusas – ji bus dar ir labai lengva.
Tinklaraštis meyermaistas.lt: Šis sviestinis Vidurio Rytais kvepiantis patiekalas labai lengvai paruošiamas ir pilnas įvairių skonių. Dar geriau, kad visus reikiamus ingredientus greičiausiai jau turite namuose, trūksta tik filo tešlos ir fetos sūrio – šių ingredientų nesunkiai įsigysite bet kurioje didesnėje parduotuvėje.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šitą receptą parsivežiau iš Aliaskos. Sakyčiau, jis itin universalus. Lengvai pagaminamas ir tinka ilgiems nerūpestingiems vasaros vakarams prie kepsninių. Visus produktus be didesnio vargo nusipirkau artimiausioje parduotuvėje. Jokios egzotikos.
Neturintiems galimybių dažnai iškylauti gamtoje maisto tinklaraštininkė Jurgita Vaskel rekomenduoja receptą, kuris namų virtuves užpildys gardžiais kvapais ir leis pajusti kepimo ant grilio žavesį. Tiesa, mėsą reikia marinuoti pernakt, tad šiek tiek planavimo prireiks.
Net ir atvėsus orams niekas nedraudžia mėgautis šaltomis sriubomis, ypač, kai pomidorų gausu, o arbūzai taip pat pačiame sezono įkarštyje. Ir vienus, ir kitus minime neatsitiktinai, nes šiai sriubai reikės abiejų. Receptu vienoje savo knygų dalijasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.
Žvarboką vakarą vargiai kas atsisakytų su odele orkaitėje iškeptų miltingų bulvių, paskanintų pikantišku tuno padažu ir kiaušiniais. Toks patiekalas idealus, jei dieną nestokojote fizinio aktyvumo – tvarkėtės sodyboje, važiavote dviračiais, o gal leidotės į ilgą pasivaikščiojimą. Šiuo receptu savo knygoje „Simple“ dalinasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Žuvienės virimas yra bene daugiausiai ginčų keliantis procesas. Kiekvienas žvejas ar šeimininkė dievagojasi turį ypatingą receptą, kurio taisyklių pažeidimas prilygsta sausrai Lietuvoje ir sukelia stichines nelaimes visuose 99 Lietuvos pajūrio kilometruose. Kol vyksta aršūs vietiniai ginčai dėl žuvienės skonio ir gamybos būdų, siūlau pasigaminti žuvies sriubą iš užjūrio. Kaip charčio. Ypatingą poskonį šiai sriubai suteikia graikiniai riešutai.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios Cezario salotos yra iš quick fix serijos. Kaip žinia, svarbiausias Cezario salotų akcentas yra kreminės konsistencijos padažas, kurį gaminant tikrai yra ką veikti. O čia mes imsime ir padažui panaudosime... majonezą, garstyčias ir česnakus. Jis tikrai neturėtų nuvilti net pažengusių gurmanų.
Šis pesto padažas gali būti gaminamas ir iš kitokių riešutų ar sėklų (pvz. saulėgrąžų), o juo gardinami ne tik makaronai, bet ir klasikiniai vasaros piknikų užkandžiai – duonelės, trapučiai ir kt.
Avokadų dažnai griebiamės kaip užkandžio, neretai juos naudojame ir ruošdami desertus, o dabar pats metas paragauti gardžios, šaltos jų sriubos, gardintos kokosų pienu. Nustebsite!
Iš morkų galima virti ne tik aksominės tekstūros šiltas, tačiau ir gaivinančias vėsias sriubas. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!
Tai itin greitas, paprastas, bet tikrai nenuviliantis paukštienos patiekalas.
Ar kada atkreipėte dėmesį į mažyčius žirnelius primenantį stambesnį kuskusą, neretai dar vadinamą „perliniu“? Jis taps puikiu šįkart mūsų siūlomo patiekalo pagrindu, derinsime jį su keptais pomidoriukais bei alyvuogėmis ir pasiruošime skanią vakarienę, o likutis puikiai tiks kitos dienos pietums!
Šio marinato užteks maždaug 1 kg vištos sparnelių, tik nepatingėkite jų pamarinuoti bent poros valandų, o jei turite galimybę, ir per naktį.
Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!
Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.