Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 52 puslapis

Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru

Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru 4 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek paplakite. Suberkite miltus, pilkite po šaukštą vandens ir nuolat maišykite. Vandens pilkite tiek, kad išeitų lengvai minkoma tešla. Tešlą palaikykite 20–30 minučių kambario...
Pikantiški suktinukai su špinatais

Pikantiški suktinukai su špinatais 4 asm.

1. Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (Mėsą per naktį ar bent 3–4 valandas pamarinuokite su prieskoniais.) Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grū...
Čanachai su kukuliais ir marinuotais agurkais

Čanachai su kukuliais ir marinuotais agurkais 2 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais ir druska. Formuokite nedidelius kukulius ir kepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. 2. Į čenakų indelius sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus dėkite apkeptus...
Bulvių ir faršo apkepas

Bulvių ir faršo apkepas 2 asm.

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, nusausinkite ir sumaišykite su bulvių prieskoniais. Faršą sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, pagardinkite pipirais ir druska. 2. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę...
Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais

Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais 2 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu. 2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mė...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Balandėliai tinginiai

Balandėliai tinginiai 4 asm.

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su nuplautais ir nuvarvintais ryžiais, įberkite pipirų, druskos, kmynų ir žolelių. Gerai išmaišykite ir suformuokite nemažus kukulius. 2. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, česnaką, griežinėliais...
Kitokie balandėliai

Kitokie balandėliai 4 asm.

1. Svogūną ir kopūstą smulkiai supjaustykite. Kopūsto griežinėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite. Vandenį nupilkite ir gerai nuspauskite kopūstus. 2. Kopūstus ir svogūnus sudėkite į faršą, suberkite ryžius, įmuškite...
Soti kopūstų sriuba su faršu

Soti kopūstų sriuba su faršu 4 asm.

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite. 2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite...
Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu

Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu 4 asm.

1. Paruoškite faršą. Į mėsą suberkite kuo smulkiau pjaustytą papriką ir žalumynus. Viską lengvai išminkykite. Tuomet susmulkintą batoną pamirkykite grietinėlėje arba piene ir  sudėkite į mėsą. Suberkite prieskonius ir įmuškite vieną kiaušinį. Iš...
Imbierų sriuba

Imbierų sriuba 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite. Įberkite tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite. Užvirkite sultinį, suberkite smulkiai supjaustytą morką, kopūstus, pakepintą svogūną su česnaku,  makaronus. 2. Virkite, kol makaronai suminkštės....
Makaronai su pomidorais

Makaronai su pomidorais 4 asm.

1. Išvirkite makaronus. Nuplaukite pomidorus ir papriką. Perpjaukite ją pusiau ir išimkite sėklytes.  Pomidorus ir papriką supjaustykite kubeliais. Žalumynus susmulkinkite. Sūrį supjaustykite kubeliais. 2. Paruoškite padažą: sumaišykite actą,...
Vyne troškinta jautiena

Vyne troškinta jautiena 4 asm.

1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, įpylę porą šaukštų aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ir česnakus. Tuomet sudėkite maždaug 2 cm kubeliais supjaustytą jautieną, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau – puikiai...
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais 3 asm.

1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite. 2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir į...
Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis

Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis 2 asm.

1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku. 2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą....
Kiaulienos vėrinukai

Kiaulienos vėrinukai 3 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais. 2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su...
Įdaryti grybai

Įdaryti grybai 2 asm.

1. Pievagrybius nuvalykite, nulupkite ir sakingai įtrinkite druska. Grybų kotelius atskirkite nuo kepurėlių ir smulkiai sukapokite. Česnaką sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus, tada sumeskite grybų kotelius, dar šiek tiek...
Šonkauliukai su medaus padažu

Šonkauliukai su medaus padažu 4 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje. 2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, č...
Aštriosios burokėlių salotos

Aštriosios burokėlių salotos 2 asm.

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą. 2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite...
Salotos su sūriu

Salotos su sūriu 2 asm.

1. Susmulkinkite visus maisto produktus. Vieną sūrio lazdelę pasilikite papuošti. Į salotas pagal skonį įberkite pipirų, sudėkite majonezą ir viską sumaišykite. 2.Patiekalą papuoškite žalumynais ir iš sūrio lazdelės padarytu žmogeliuku. Kulinaro...