Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 53 puslapis

Tradicinės naminės dešrelės

Tradicinės naminės dešrelės 4 asm.

1. Visus produktus gerai sumalkite ir porai valandų pastatykite šaltai, kad prieskoniai įsigertų į mėsą. 2. Malta mėsa, per specialų vamzdelį (dažnai būna kombaino ar malimo mašinėlės komplekte) įdarykite žarnas ir padalykite apie aštuonių...
Vištienos kepsneliai

Vištienos kepsneliai 4 asm.

1. Viename inde sumaišykite krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą masę. Viską gerai sumaišykite ir palaikykite 30 min. šaldytuve. 2. Įkaitinkite keptuvę,...
Keptos krevetės su pomidorais ir feta

Keptos krevetės su pomidorais ir feta 4 asm.

1. Nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Svogūnai turi suminkštėti ir įgauti aukso spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves ir maišydama  kepkite apie 10 min. Suberkite kapotus česnakus ir ž...
Daržovių ir makaronų troškinys

Daržovių ir makaronų troškinys 3 asm.

1. Supjaustykite visas daržoves kubeliais ir pakepinkite jas įkaitintoje keptuvėje. Išvirkite makaronus. 2. Daržovėms suminkštėjus, sudėkite susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepkite. 3. Į keptuvę sukrėskite išvirtus makaronus, padažą ir...
Kiniška jūrų gėrybių sriuba

Kiniška jūrų gėrybių sriuba 4 asm.

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite. 2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes. 3. Tada...
Indiška vištiena „Vindaloo“

Indiška vištiena „Vindaloo“ 4 asm.

1. Supjaustykite kubeliais vištieną. Sudėkite į ją vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir kitus išvardytus prieskonius. Supilkite actą ir citrinos sultis. Gerai sumaišykite visus prieskonius su vištienos kubeliais ir palikite marinuotis 3–4 valandas š...
Vištienos troškinys su moliūgu

Vištienos troškinys su moliūgu 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą moliūgą su smulkintu česnaku pakepkite išlydytoje mažesnėje sviesto dalyje. Kai vištiena suminkštės, supilkite džiūvėsėlius ir dar truputį pakepinkite. 2. Sudėkite smulkintą vištieną, įberkite vištienos prieskonių, truputį...
Korėjietiška kiauliena

Korėjietiška kiauliena 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos. 2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, į...
Apkepas su brokoliais

Apkepas su brokoliais 4 asm.

1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. 2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal...
Indiška sriuba

Indiška sriuba 6 asm.

1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais. 2. Svieste pakepinkite...
Citrusų, keptų burokėlių su sūriu salotos

Citrusų, keptų burokėlių su sūriu salotos 4 asm.

1. Nuplautas, nusausintas salotas suplėšykite, gražgarstes kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Nuluptus burokėlius supjaustykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apš...
Kukurūzų pyragas su sūriu

Kukurūzų pyragas su sūriu 6 asm.

1. Kukurūzų kruopas supilkite į puodelį su sultiniu, išvirkite, uždenkite ir palikite pastovėti, kad košė gerai išbrinktų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutraiškykite česnako smulkintuvu ir viską...
Polentos blyneliai

Polentos blyneliai 5 asm.

1. Sultinį supilkite į didesnį puodą, užvirinkite, tada palengva plakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, supilkite kukurūzų miltus. 2. Vis maišydamos, kad nepridegtų, košę virkite apie pusvalandį – gerai išvirusi ji turi kristi nuo šaukšto...
Sicilietiška pasta

Sicilietiška pasta 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: du didesnius svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite ant rankšluosčių popieriaus nusausintas sardines ir kaitinkite, kol jos sušils. 2. Į padažą...
Špinatų ir lašišų užkandėlė

Špinatų ir lašišų užkandėlė 6 asm.

1. Špinatus gerai nuplaukite, nuvarvinkite, susmulkinkite virtuviniu kombainu. 2. Varškę sugrūskite elektriniu grūstuvu iki vientisumo, įmaišykite išspaustą česnaką ir prieskonines žoleles, šiek tiek pasūdykite. Jei labai tiršta, įpilkite šaukštą...
Suktinukai su slyvų padažu

Suktinukai su slyvų padažu 4 asm.

1. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Imbierų gabalėlius nuvarvinkite. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. 2. Mėsą išklokite imbierais....
Šventinis paukštienos kepsnys

Šventinis paukštienos kepsnys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus. 2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų. 3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais. 4....
Vegetariškas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troškinys

Vegetariškas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troškinys 4 asm.

1.Bulves kruopščiai nuplaukite šepetėliu ir išvirkite, kad būtų dar šiek tiek kietos. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis. 2....
Aštrus troškinys su grybais

Aštrus troškinys su grybais 2 asm.

1.Česnako skilteles, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. 2.Sudėkite gabaliukais pjaustytus grybus ir maišydami troškinkite 3 minutes. 3.Sukrėskite trintus pomidorus, nukoštas pupeles, džiovintus čiobrelius, aitriąją papriką. Kaitinkite,...
Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu

Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu 8 asm.

1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrė...