Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 55 puslapis

Daržovių troškinys su lašišomis

Daržovių troškinys su lašišomis 6 asm.

1.Lašišų filė pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite 15–20 minučių, kad pasimarinuotų. Žuvį apvoliokite miltuose ir apkepinkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių. 2.Apkeptą lašišų filė išimkite iš keptuvės ir...
Bulvinukai su dilgėlėmis

Bulvinukai su dilgėlėmis 4 asm.

1. Bulves išvirkite ir dar šiltas sugrūskite, įmaišykite dilgėles, miltus. 2. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Padalinkite ją į keletą gabaliukų ir formuokite 1,5 cm skersmens volelius. Supjaustykite 2 cm...
Troškintos menkės su daržovėmis

Troškintos menkės su daržovėmis 8 asm.

1.Cukinijas nuplaukite, salierus, česnako skilteles ir svogūną nulupkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmę nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. 2.Visas daržoves smulkiai supjaustykite. Aliejų įkaitinkite...
Žuvų troškinys

Žuvų troškinys 4 asm.

1.Filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. 2.Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grūstus česnakus, čiobrelius, maltą papriką ir vieną minutę pakaitinkite. Pripilkite 100 mililitrų vandens ir sudėkite...
Makaronai su pomidorų  padažu

Makaronai su pomidorų padažu 4 asm.

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. 2. Česnako skilteles ir kedrines pinijas (arba graikinius riešutus) pakepinkite aliejuje, sukrėskite pomidorų tyrę, Pesto padažą, pagal skonį pasūdykite (jei rūgštu, galite įberti žiupsnelį cukraus) Viską...
Kiaulienos ryšulėliai

Kiaulienos ryšulėliai 4 asm.

1. Pirmiausia išmuškite pjausnius (labai plonai nereikia) ir pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po riekelę mocarelos ir šakelę peletrūno arba šalavijo lapelį. Apsukite vytintu kumpiu ir kruopšč...
Pupelių troškinys su šonine

Pupelių troškinys su šonine 8 asm.

1.Pupeles mirkykite per naktį. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir ant silpnos ugnies virkite apie pusvalandį. Nukoškite sietelyje. 2.Pomidorus perpjaukite pusiau. Salierus...
Kiaulienos troškinys su kriaušėmis

Kiaulienos troškinys su kriaušėmis 6 asm.

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Dubenėlyje išplakite vyną su kariu, sukrėskite česnaką. 2.Marinatą užpilkite ant mėsos ir palikite pastovėti 15 minučių. Svogūną...
Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis

Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis 6 asm.

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. 2....
Salotos su feta ir česnakiniais skrebučiais

Salotos su feta ir česnakiniais skrebučiais 2 asm.

1. Sumuštinių duoną apskrudinkite ir dar šiltą gerai įtrinkite česnaku. 2. Visas nurodytas daržoves supjaustykite. 3. Į lėkštę dėkite duoną, ant viršaus – pjaustytas daržoves, kubeliais pjaustytą fetos sūrį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi,...
Gurmaniška krevečių užkandėlė

Gurmaniška krevečių užkandėlė 4 asm.

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų...
Kopūstų sriuba

Kopūstų sriuba 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite šiaudeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite aitriąsias...
Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu

Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, supilkite aliejų ir gerai ištrinkite masę švariomis sausomis rankomis. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir suminkykite. Palikite masę vėsti. 2. Rikotą sudėkite į...
Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais

Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite ant lentelės. Viduryje padarykite duobutę,  įmuškite kiaušinius, sudėkite trynį. Plakite kiaušinius šakute nuo kraštų vis pasemdami miltų, kol masė sulips, tada suminkykite rankomis. Palikite pusvalandž...
Moliūgų užtepas

Moliūgų užtepas 4 asm.

1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką susmulkinkite. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais griežiniais. Paprikas perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. 2. Paruoštas daržoves išdė...
Jautienos troškinys su prieskoniais

Jautienos troškinys su prieskoniais 4 asm.

1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite...
Jautienos troškinys su bulvėmis

Jautienos troškinys su bulvėmis 2 asm.

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. 2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir...
Avienos troškinys su baklažanais

Avienos troškinys su baklažanais 6 asm.

1.Avieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite....
Faršu įdarytų svogūnų apkepas

Faršu įdarytų svogūnų apkepas 4 asm.

1.Svogūnus nulupkite, 10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, išimkite ir šiek tiek ataušinkite. 2.Grietinėlėje pamirkykite batono riekelę ir įmaišykite į faršą. Pagardinkite grūstu česnaku, druska, pipirais ir čiobreliais. 3.Kiekvieną svogūną iš...
Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena

Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena 4 asm.

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite. 2....