Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 63 puslapis

Vištiena su morkomis ir agurkais

Vištiena su morkomis ir agurkais 3 asm.

1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite kartu su česnaku. Truputį pakepinus suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol viskas suminkštės. 2. Vėliau sudėkite šiaudeliais pjaustytą žalią...
Kepta antis su apelsinais

Kepta antis su apelsinais 5 asm.

1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais bei česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį. 2. Apelsinus supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į anties vidų. Vieno apelsino sultis išspauskite ant anties viršaus. 3. Dėkite antį į kepimo maišą ir...
Kalėdinė žąsis

Kalėdinė žąsis 6 asm.

1. Žąsį ištrinkite druska, pipirais, česnaku bei garstyčiomis ir palaikykite per naktį. 2. Į žąsies vidų dėkite obuolius, kmynus, česnaką ir džiovintus abrikosus. Kepkite orkaitėje. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kotletukai su morkomis ir paprikomis

Kotletukai su morkomis ir paprikomis 5 asm.

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įdėkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno. 2. Morką nuskuskite, sutarkuokite, papriką supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Daržoves pakepinkite keptuvėje...
Baklažanų puselės

Baklažanų puselės 2 asm.

1. Baklažaną perpjaukite pusiau ir dar pusiau, ištrinkite druska bei prieskoniais. 2. Darykite įdarą: sutarkuokite morką, supjaustykite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, papriką ir viską pakepinkite ant aliejaus 5 minutes, tada įdarykite...
Žirnelių pyragas

Žirnelių pyragas 5 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, acto, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą,...
Vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Vištiena su ryžiais ir daržovėmis 3 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje su kariu (šis prieskonis ryžiams suteiks ryškiai geltoną atspalvį). 2. Vištienos filė pakepinkite keptuvėje su prieskoniais ir česnaku. Baigiant kepti sudėkite pjaustytas kubeliais cukinijas bei paprikas,...
Aviena gruziniškai

Aviena gruziniškai 6 asm.

1. Avieną 1 valandą virkite pasūdytame vandenyje. 2. Gabalėliais supjaustykite papriką, česnaką, svogūnus ir viską patroškinkite keptuvėje. Patiekalą pagardinkite gruziniškais prieskoniais. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Baklažanų bokšteliai su jautiena

Baklažanų bokšteliai su jautiena 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite. 2. Jautieną pakepinkite keptuvėje su prieskoniais, česnaku, svogūnu. Baigiant kepti, sudėkite pomidorus ir dar  patroškinkite 10 minučių. Suberkite raudonėlius. 3. Baklažanus supjaustykite griež...
Saldžiarūgštė kiauliena

Saldžiarūgštė kiauliena 5 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Truputį pakepinus sudėkite pjaustytas paprikas, ananasus, česnaką ir dar pakepkite. 2. Baigiant kepti įdėkite pomidorų padažą, medų, krakmolą, sezamo sėklas ir patroškinkite dar kelias minutes....
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis

Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis 4 asm.

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje. 2. Antrą svogūną bei česnako...
Kotletukai su sūriu ir česnakais

Kotletukai su sūriu ir česnakais 4 asm.

1. Į maltą kiaulieną ir jautieną įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno. 2. Sūrį supjaustykite kubeliais, česnaką griežinėliais. Formuokite kotletukus, į vidų dėkite sūrį ir česnaką. Apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvė...
Kiauliena su svogūnų laiškais

Kiauliena su svogūnų laiškais 4 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, sudėkite į indą ir užberkite 2 šaukštus cukraus bei kardamono. Užpilkite sojos padažo, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 1 val. 2. Svogūnų laiškus supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite. 3. Į...
Lęšių keri indiškai

Lęšių keri indiškai 3 asm.

1. Šaltame vandenyje valandą pamirkykite lęšius. 2. Svogūnus supjaustykite. Vieną svogūną sudėkite į puodą kartu su lęšiais ir virkite, įdėkite truputį duskos. 3. Į keptuvę sudėkite kitą svogūną ir suberkite gvazdikėlius, imbierą bei cinamoną....
Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais

Kiauliena su pupelėmis ir baklažanais 4 asm.

1. Kiaulieną apkepinkite keptuvėje su prieskoniais. 2. Mėsai apkepus, sudėkite pjaustytą svogūną, baklažanus, susmulkintas česnako skilteles ir išvirtas pupeles. Įpilkite daržovių sultinio ir dar viską patroškinkite bei įdėkite pomidorų padažo (aš...
Ryžių makaronai tailandietiškai

Ryžių makaronai tailandietiškai 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (jie verdami apie 8 min.). 2. Keptuvėje su šlakeliu sezamo aliejumi pakepinkite pjaustytas daržoves: baklažanus, pomidorą, papriką bei susmulkintą česnako skiltelę ir užbarstykite daržoves prieskoniais....
Daržovės indiškai

Daržovės indiškai 3 asm.

1. Bulves ir pupeles išvirkite bei nusunkite. 2. Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Suberkite mairūną ir uždengus palaikykite kelias minutes. 3. Po to sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, virtas...
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais 3 asm.

1.  Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite. 2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol viš...
Senovinė pupelių mišrainė

Senovinė pupelių mišrainė 4 asm.

1. Pupeles iš vakaro užmerkite. Išbrinkusias išvirkite sūdytame vandenyje. 2. Duoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje. 3. Česnaką susmulkinkite, sūrį supjaustykite kubeliais ir viską išmaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė...
Ryžių makaronai mangų padaže

Ryžių makaronai mangų padaže 2 asm.

1. Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite neilgai - apie 8 min.). 2. Į keptuvę įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sudėkite pjaustytus baklažanus, mangą, česnaką ir kepkite, kol daržovės suminkštės. 3. Suberkite prieskonius, o...