1. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais.
2. Kiaulienos gabaliukus pavoliokite miltų mišinyje ir apkepkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po keletą minučių.
3. Aliejuje, kuriame kepė mėsa, pakepinkite česnakus ir supilkite actą bei sultinį....
1. Vištą švariai nuplaukite ir nusausinkite.
2. Visus prieskonius sumaišykite ir gerai jais įtrinkite vištą, vėliau ją uždenkite ir palikite šaldytuve.
3. Citriną labai švariai nuplaukite ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Per tą...
1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite.
2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens.
3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštė...
1. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, pagardintame kariu.
2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius,...
1. Iš kiaušinio, miltų ir vandens užmaišykite tešlą, pasūdykite ją.
2. Baklažaną supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais. Tešloje apvoliokite jo griežinėlius ir apkepkite aliejuje.
3. Iškeptus baklažanus dėkite į kepimo skardą, išklotą...
1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad...
1. Į miltus dėkite supjaustytą sviestą, truputį druskos ir pilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Suminkykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Kalakutienos krūtinėlę, paprikas supjaustykite gabaliukais. Kalakutieną apkepkite keptuvėje,...
1. Šviežius lašinius pirmiausia ištrinkite cukrumi, kad paraustų. Paskui įtrinkite druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu.
2. Įdėkite į didelį indą, pridenkite drobe ir laikykite vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeiskite...
1. Pusriebę kiaulieną (neplautą) supjaustykite kaip šašlykams.
2. Pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais, apibarstykite susmulkintais česnakais. Gerai išmaišykite ir palikite parai vėsiai pastovėti.
3. Kitą dieną supilkite šaukštą spirito ir iš...
1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite.
2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, į...
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.
2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų....
1. Keptuvėje apkepkite kiaulienos faršą kartu su smulkintu česnaku, įdėkite druskos ir pipirų.
2. Smulkiai supjaustykite pomidorą, papriką, sutarkuokite sūrį.
3. Ant kiekvieno tortilijos blynelio vidurio sudėkite visus ingredientus, susukite ir...