1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.
2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.
3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar...
1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę ir atšaldykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir č...
1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.
2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.
3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Rač...
1. Česnaką susmulkinkite, supilkite į aliejaus - garstyčių mišinį. Suberkite druską ir kitus ingredientus.
2. Karką įpjaustykite aplinkui ir mišiniu gerai įtrinkite.
3. Vėsiai laikykite per naktį.
4. Aluje išplakite grietinėlę, į stiklinį kepimo...
1. Vištieną išmirkykite.
2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį.
3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
1. Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirkite su pipirais, lauro lapeliais ir druska.
2. Bulves sutarkuokite su 1 baltu svogūnu ir dalinai nusunkite. Užvirkite pieną ir supilkite į masę, išmaišykite. Įplakite kiaušinį,...
1. Į maltą mėsą sudėkite tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, virtus ryžius, kiaušinį bei prieskonius ir viską labai gerai išmaišykite.
2. Rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite juos į kepimo indą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C ir...
1. Vištienos kumpelius švariai nuplaukite ir įtrinkite druska, kmynais, česnaku ir pipirais. Palaikykite kelias valandas, kad pasimarinuotų.
2. I kepimo maišą dėkite kopūstus ir mėsą, užriškite ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val....
1. Vištą išmirkykite vandenyje, nusausinkite.
2. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, maltais pipirais, laurų lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinkite vištą. Į vidų ir po oda iš kraštų prikimškite kmynų, nes bū...
1. Sugaukite lynus.
2. Juos nutrinkite su dideliu kiekiu druskos, nes jie neskutami. Išimkite vidurius, galvas palikite.
3. Išmirkykite.
4. Iš aliejaus, auksaspalvio cukraus sirupo, acto, šaukšto ar pusantro druskos, citrininių žuvies prieskonių,...
1. Kiaulės pūslę nuplaukite, išverskite, su kempinėle ir druska atsargai išplaukite vidinę pusę. (Recepto autorė per naktį, norėdama panaikinti kvapą, ją dar laiko šaldytuve, ištrintą druska, pipirais ir česnakais.) Prieš gaminant vėl gerai iš...
1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite.
2. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir mėsą, ir sumaišykite su marinuojama mėsa.
3. Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai iš...
1. Kepenėlės susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinkite keptuvėje apie 20 min.
2. Ryžių dribsnius sumalkite kavamalėje ir išmaišykite su kvietiniais miltais. Įmuškite kiaušinius, žiupsnelį druskos...