Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 66 puslapis

Rageliai su sūriu

Rageliai su sūriu 5 asm.

1. Tešlą atšildykite ir supjautykite trikampiais (iš jų vėliau ir bus formuojami „rageliai“). 2. Įdarui naudojamą sūrį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais česnakais ir džiovintais kalmarais. 3. Tuomet įdarą dėkite į tą trikampio dalį, kuri...
Marinuoti pomidorai su česnakais

Marinuoti pomidorai su česnakais 5 asm.

1. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Į stiklainius pridėkite prieskonių, nuluptų ir supjaustytų česnakų skiltelių. Sudėkite pomidorus. 2. Iš vandens, druskos, cukraus ir acto esencijos išvirkite marinatą ir verdančiu užpilkite pomidorus. 3....
Vištienos putėsiai su žalumynais

Vištienos putėsiai su žalumynais 3 asm.

1. Vištos krūtinėlės filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 min. 2. Česnaką, vištieną, petražoles, kiaušinį ir 100 ml grietinėlės sudėkite į indą ir suplakite elektriniu...
Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė

Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė 5 asm.

1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 5–7 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais). 2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą...
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais

Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais 6 asm.

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis. 2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite...
Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba 2 asm.

1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir...
Moliūgo pataluose

Moliūgo pataluose 8 asm.

1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų. 2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode. 3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
Moliūgo ir mėsos apkepas

Moliūgo ir mėsos apkepas 6 asm.

1. Moliūgo minkštimą ir bulves supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite. 2. Susmulkinkite česnakus ir sumaišykite su mėsa bei pipiras ir kitais prieskoniais. 3. Sumaišykite moliūgus, bulves bei mėsos masę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įdė...
Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika

Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika 4 asm.

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes. 2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis. 3. Mėsai...
Kepta višta su aitriąja paprika

Kepta višta su aitriąja paprika 6 asm.

1. Smulkiai sutrinkite aitriąją papriką, česnaką. Minkštą sviestą sumaišykite su druska, kmynais, rozmarinu, sutrintu česnaku, aitriąja paprika ir gautu mišiniu gerai įtrinkite kepti paruoštą vištą. 2. Kepkite orkaitėje 1,5–2 valandas. 3....
Vitaminų dozė

Vitaminų dozė 2 asm.

1. Moliūgą nuplaukite ir išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite didesniais kubeliais ir pavirkite kelias minutes. 2. Česnakus nulupkite, sudėkite į puodą, kuriame virė moliūgai, įberkite druskos, su blenderiu viską sutrinkite ir užkaitinkite iki...
Graikiška „Moussaka“

Graikiška „Moussaka“ 8 asm.

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių...
Rudeniškas troškinys „Magdutė“

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ 8 asm.

1. Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite, bet neišvirkite. Mėsą supjaustykite ir patroškinkite keptuvėje ant sviesto su svogūnais, stambiai tarkuotomis morkomis ir nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo. Nepamirškite įberti šaukštelio...
Konservuotas troškinys „Studento pietūs“

Konservuotas troškinys „Studento pietūs“ 6 asm.

Ingredientų skaičius nurodytas 3 pusės litro stiklainiams. 1. Paruošimas: iš vakaro mėsą supjaustykite gabaliukais, supilkite nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberkite smulkintus česnakus. Iš...
Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“)

Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“) 10 asm.

1. Žoles, aitriąją papriką (jei naudojate) bei česnaką supjaustykite ir sutrinkite trintuvu. 2. Supilkite citrinų sultis ir auksaspalvį sirupą, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į švarų stiklainį. 3. Prieš patiekiant laikykite...
Lazanija

Lazanija 6 asm.

1. Pirmiausia keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite svogūną, morkas ir česnaką. Kai jie apskrus rusvai, sudėkite saliero lapkotį, pomidorus ir viską apie 30 min. troškinkite, kol pomidorai suglebs. (Į šį daržovių sluoksnį recepto autorė siūlo...
„Stebinčios akys“

„Stebinčios akys“ 6 asm.

1. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite ir nupjaukite jų viršūnėles. 2. Atsargiai išimkite trynius, sutrinkite juos ir sumaišykite su kaparėliais, smulkiai tarkuotu sūriu ir majonezu. 3. Užpildykite tuščiavidurius kiaušinius įdaru ir uždė...
Viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu ir pipirais

Viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu ir pipirais 3 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, gyslas ir sumalkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir kartu su smulkintu česnaku pakepinkite svieste. 2. Atvėsinusi masę dar kartą permalkite, sumaišykite su kepenėlėmis, sūriu, įmuš...
Pikantiški maltinukai

Pikantiški maltinukai 6 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, apskurdinkite svieste. 2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padaž...
Troškintos morkos

Troškintos morkos 3 asm.

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. 3. Į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite čiobrelius, šviežiai maltus...