Žiūrėkite

Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 67 puslapis

Rytietiška kiauliena

Rytietiška kiauliena 5 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. 2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą,...
Itališkas rizotas su voveraitėmis

Itališkas rizotas su voveraitėmis 4 asm.

1. Voveraites išvirkite, nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi ir sugers visą...
Gustavo ant laužo gamintas čenachas

Gustavo ant laužo gamintas čenachas 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais ir pamarinuokite: pabarstykite druskos, juodųjų pipirų, užpilkite actu. 2. Ketaus puode virš laužo įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite paruoštą gabaliukais pjaustytą mėsą. 3. Troškinkite kruopščiai prižiūrė...
Gustavo cukinijų ir pomidorų troškinys

Gustavo cukinijų ir pomidorų troškinys 4 asm.

1. Nuvalykite, nulupkite cukiniją, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos su miltais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepinkite 10–15 minučių. 2. Į...
Paštetas su alumi

Paštetas su alumi 5 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą. 2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis. 3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje...
Agento 007 omletas su įdaru

Agento 007 omletas su įdaru 1 asm.

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir...
Pikantiškas dešrainis

Pikantiškas dešrainis 1 asm.

1. Dešrelę apkepkite keptuvėje. 2. Marinuotą agurkėlį ir papriką smulkiai supjaustykite, česnaką sutrinkite. Viską sumaišykite. 3. Bandelę įpjaukite išilgai, į vidų įpilkite pomidorų padažą, sudėkite agurkėlio, paprikos ir česnako masę. Įdėkite...
Jautienos didkepsnis

Jautienos didkepsnis 2 asm.

1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai. 2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve,...
Krevetės su makaronais

Krevetės su makaronais 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai...
Pikantiška vištiena

Pikantiška vištiena 3 asm.

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, į...
Cezario salotos su užpilu

Cezario salotos su užpilu 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos. 2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius. 3. Duonos riekeles...
Brusketa su skumbre

Brusketa su skumbre 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys. 2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...
Violetinis pesto padažas

Violetinis pesto padažas 4 asm.

1. Gražgarstes, bazilikus ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Smulkindami supilkite alyvuogių aliejų ir ištirpintą grietinėlės sviestą. Gerai sumaišykite ir pabarstykite kedrinių pinijų. 2. Violetinis padažas puikiai dera prie žuvies ir jūrų...
Geltonasis pesto padažas

Geltonasis pesto padažas 4 asm.

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite. 2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų,...
Raudonasis pesto padažas

Raudonasis pesto padažas 4 asm.

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite ir lėčiausiu greičiu sutrinkite bazilikus, kedrines pinijas, česnaką, sūrį, džiovintus pomidorus. 2. Įdėkite kaparėlių, supilkite balzaminį actą ir atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi. 3. Raudonasis padaž...
Gaminame namie: žaliasis pesto padažas

Gaminame namie: žaliasis pesto padažas 4 asm.

Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite. Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės...
Upėtakis su citrinomis

Upėtakis su citrinomis 2 asm.

1. Žuvį nuplaukite, išvalykite, nuskuskite, vidų įtrinkite sviestu, išspaustais česnakais ir pagal skonį šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinė...
Lašiša su apelsinų padažu

Lašiša su apelsinų padažu 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pagal skonį pasūdykite, įtrinkite pipirais ir iškepkite ant grotelių orkaitėje. 2. Apačioje būtinai pastatykite skardą riebalams nuvarvėti. 3. Smulkia trintuve nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir iš...
Pikantiškos morkytės

Pikantiškos morkytės 6 asm.

1. Pirmiausia pasigaminkite pikantiškas salotas. Kiaušinius išvirkite, smulkiai supjaustykite. Česnakus sutrinkite, sūrį sutarkuokite. Įdėkite majonezo ir viską išmaišykite. 2. Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite 2 cm pločio...
Tortilijos su faršu

Tortilijos su faršu 6 asm.

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje. 2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės. 3. Tada sukrėskite gerai...