Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Česnakai“ 69 puslapis

Lietinių užkandis

Lietinių užkandis 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
Ispaniškas troškinys

Ispaniškas troškinys 4 asm.

1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite. 2. Sudėkite griežinė...
Makaronų salotos

Makaronų salotos 4 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, gerai nuvarvinkite. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite špinatų lapelius, didesnius suplėšykite. 3. Papriką ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaiš...
Pikantiškos bulvytės

Pikantiškos bulvytės 4 asm.

1. Šiam patiekalui atrinkite vienodo dydžio nepažeistas bulves. Jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. 2. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 min. 3. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, iš...
Pikantiška lęšių sriuba

Pikantiška lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite. 2. Puode storu dugnu arba gilioje keptuv4je įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. 3. Išspauskite...
Aromatinga kiaulienos nugarinė

Aromatinga kiaulienos nugarinė 4 asm.

1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų. 2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai...
Trinta sriuba su baltųjų pelėsių sūriu

Trinta sriuba su baltųjų pelėsių sūriu 4 asm.

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. 2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada masę sukrėskite į puodą su sultiniu,...
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė 2 asm.

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele. 2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais...
Keptos krevetės su česnakais

Keptos krevetės su česnakais 4 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. 2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. 3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. 4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve. 5. Visus paruoštus prieskonius už...
Datulės su sūriu

Datulės su sūriu 4 asm.

1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis. 2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu. 3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug...
Salotos su šiltu ožkų sūriu

Salotos su šiltu ožkų sūriu 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į nedidelį užsukamą stiklainiuką, užpilkite sultiniu, aliejumi, citrinos sultimis, sukrėskite pesto padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, druskos, pipirų, už...
Tortilijos su krevetėmis

Tortilijos su krevetėmis 4 asm.

1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. 2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite...
Grybų kotletai

Grybų kotletai 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite aviž...
Lazanija su vištiena

Lazanija su vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite. 2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir...
Paninis su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Paninis su varške ir saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Duoną įpjaukite taip, kad tilptų įdaras, bet duona neišsižiotų, tada į vidų tepkite saulėje džiovintų pomidorų padažo, klokite po brandinto sūrio riekelę, tepkite kelis kartus per sietelį pertintos, su grietine, česnakais, raudonėliais ir...
Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės

Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės 4 asm.

1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 cm  (prie šlaunelės galo). 2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais,...
Faršu įdaryti obuoliai

Faršu įdaryti obuoliai 4 asm.

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite. 2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite....
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis 4 asm.

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir...
Vištienos korma

Vištienos korma 6 asm.

1. Į didelį storasienį puodą sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol išsilydys. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai pasidarys rusvi. 2. Česnakus sugrūskite ir sumaišykite su imbierais, kariu, ciberžolėmis, aitriųjų paprikų...
Kopūstų sriuba su citrinomis

Kopūstų sriuba su citrinomis 5 asm.

1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min....