1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Lietinių tešlą palikti 30 minučių pastovėti.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pilkite pussamtį tešlos ir vienodai paskirstykite keptuvėje. Kai lietinis sutvirtės,...
1. Agurkus supjaustyti storokais šiaudeliais (galima nulupti), susmulkinti svogūnus, česnakus.
2. Sumaišyti marinato produktus, supilti ant agurkų, palikti per naktį šaltai.
3. Kitą dieną mišrainę paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti. Sudėti į...
1. Nuplautus agurkus supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais. Užberti druska ir palikti 6 val., kartkartėmis pamaišyti.
2. Suberti cukrų, užberti aitriųjų paprikų. Užpilti aliejaus ir išmaišyti. Supilti actą ir vėl išmaišyti.
3. Česnakus nulupti,...
1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.
2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val....
1. Pirmiausiai pagaminkite marinatą: česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir išsukite su majonezu, garstyčiomis ir medumi. Palengva įmaišykite aliejų.
2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite skersai raumens maždaug 2 cm storio...
1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sudėkite artišokus koteliais į viršų į puodą su vandeniu, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir virkite apie 40 minučių, tada iš...
Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal...
1. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį, tada išvirkite ir kiek pasmulkinkite.
2. Morkas nuskuskite, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Salierą nuplaukite ir taip pat susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite,...
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir dalimis apkepkite mėsą. Iškepusi vieną dalį mėsos, sudėkite ją į puodą, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinkite...
1. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Sudėkite jas į storadugnį puodą, suberkite cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus. Supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską.
2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °С. Į didelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus jam, dėkite gabaliukais supjaustytą jautieną ir suberkite prieskonius. Kepkite kelias minutes pamaišydami, kol mėsa apskrus.
2. Apkeptą su prieskoniais mėsą dė...
1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodą uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
2. Nukelkite nuo ugnies ir dar 10 min. brinkinkite.
3. Išvirusias sėklas perdėkite į dubenį ir...
1. Kumpį suplėšykite gabalėliais ir paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje.
2. Į puodą suberkite vyšninius pomidoriukus, sukrėskite konservuotus pomidorus, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Kaitinkite apie 10 minučių.
3. Sudėkite...