„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Ciberžolė“ 4 puslapis

Pikantiškas žuvų karis

Pikantiškas žuvų karis 4 asm.

1. Žuvis supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite žuvis ir kepkite ne ilgiau kaip 3 min. 2. Žuvis išimkite, keptuvę vėl patepkite aliejumi, sudėkite plonais žiedais supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol...
Greitai paruošiamos ilgai negendančios salotos

Greitai paruošiamos ilgai negendančios salotos 6 asm.

1.  Agurkų griežinėlius ir perpus perpjautas česnakų skilteles sudėkite į didelį stiklainį. 2. Vandenį supilkite į puodą, suberkite garstyčių, salierų sėklas, įberkite ciberžolės ir užvirinkite. 3. Į verdantį skystį sudėkite svogūnus ir morkas....
Rizotas su daržovėmis

Rizotas su daržovėmis 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įdėkite 2–3 sultinio kubelius, įberkite ciberžolių ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies. 2. Kitame giliame puode storu dugnu išlydykite šaukštą sviesto. Sudėkite...
Vištienos troškinys su ryžiais

Vištienos troškinys su ryžiais 6 asm.

1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti. 2.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir...
Kopūstų sriuba

Kopūstų sriuba 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite šiaudeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite aitriąsias...
Saldaus pieno varškės spurgos

Saldaus pieno varškės spurgos 8 asm.

1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus....
Aštrūs bulvių ritinėliai

Aštrūs bulvių ritinėliai 4 asm.

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles,...
Sojų varškės užtepėlė

Sojų varškės užtepėlė 2 asm.

1. Saliero stiebą ir morką supjaustykite mažais gabalėliais. Česnako skilteles sutrinkite ir suberkite ant smulkintų daržovių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 2 minutes vis pamaišydami troškinkite daržoves, įpilkite tabasko padažo. Palikite...
Lietiniai blynai su kopūstais

Lietiniai blynai su kopūstais 4 asm.

1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto...
Moliūginis pyragas

Moliūginis pyragas 6 asm.

1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus. 2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos...
Veganiškas troškinys su kokosų pienu

Veganiškas troškinys su kokosų pienu 3 asm.

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek...
Daržovių sriuba su lašiša

Daržovių sriuba su lašiša 6 asm.

1. Aliejuje apkepkite smulkintas daržoves - paprikas, morką, cukinijas, svogūnus ir suberkite į vandenį. 2. Sudėkite smulkintą lašišą, įtarkuokite stambia tarka tarkuotas bulves, suberkite prieskonius ir druską. 3. Virkite apie 20 min. Prieš...
Moliūginiai keksiukai

Moliūginiai keksiukai 4 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite sviestu išteptas keksiukų formeles. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase. 3....
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi. 3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek...
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 3. Varškę...
Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponės tortas „Bobų vasara“ 12 asm.

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. 2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10...
Rudeniškas troškinys „Magdutė“

Rudeniškas troškinys „Magdutė“ 8 asm.

1. Ryžius ir žirnius išmirkykite ir apvirkite, bet neišvirkite. Mėsą supjaustykite ir patroškinkite keptuvėje ant sviesto su svogūnais, stambiai tarkuotomis morkomis ir nedideliu gabalėliu irgi tarkuoto moliūgo. Nepamirškite įberti šaukštelio...
Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“

Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“ 10 asm.

1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti. 2. Įdarui skirtas darž...
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis 4 asm.

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir...
Vištienos korma

Vištienos korma 6 asm.

1. Į didelį storasienį puodą sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol išsilydys. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai pasidarys rusvi. 2. Česnakus sugrūskite ir sumaišykite su imbierais, kariu, ciberžolėmis, aitriųjų paprikų...