Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps. Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių....
Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaiš...
Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas. Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi...
Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C tempratūros. Braškes supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabalėliais. Dubenyje sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų,...
Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus (arba migdolų miltus), druską, maltą cinamoną ir muskatą. Į kitą didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įdėkite ir išplakite kiauš...
Į vidutinio dydžio prikaistyvį suberkite cukrų, sudėkite medų, suberkite kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite, nuolat maišydami, apie 5...
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES
Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų. Į dubenėlį sudėkite kriaušių...
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir...
Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, cinamoną ir aitriąją arba Kajeno papriką. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio...
Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y....
Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus. Į puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje. Nuimkite puodą...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį. Į dubenį...
Visus produktus sumaišykite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite iš jų lazdeles. Supjaustykite į 25 gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos....
Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją...
Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas Į didelį prikaistuvį sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, supilkite pieną, suberkite druską. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol karamelizuotas sutirštintas...