„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Cinamonas“ 23 puslapis

Tirpstantis burnoje obuolių pyragas

Tirpstantis burnoje obuolių pyragas 6 asm.

1. Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens. Iš tešlos iškočiokite keturis plonus lakštus. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Į riebalais išteptą skardą dėkite tešlos lakštą, ant jo 1/3...
Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais

Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais 6 asm.

1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais...
Kriaušė ir obuolys su juodojo šokolado padažu

Kriaušė ir obuolys su juodojo šokolado padažu 4 asm.

1. Kriaušę ir obuolį nulupkite, išimkite sėklas. Į puodą įpilkite vyno, sudėkite vaisius, sutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis, įberkite žiupsnelį cinamo, tarkuotos imbiero šaknies, pagal skonį cukraus. Viską virkite vyne su cukrumi,...
Ledai su vaisiais ir juodojo šokolado padažu

Ledai su vaisiais ir juodojo šokolado padažu 4 asm.

1. Į puodą įpilkite vyną, įtarkuokite apelsino žievelę, išspauskite apelsinų sultis, įberkite po žiupsnelį cukraus, cinamono, tarkuotos imbiero šaknies. 2. Virkite apie 7 min., kol suminkštės apelsinų žievelės. Įdėkite  50 g juodojo šokolado,...
Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“

Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“ 6 asm.

Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo" tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas...
Virtinukai su slyvomis

Virtinukai su slyvomis 4 asm.

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Lydytą vėsų sviestą šakute suplakite su kiaušiniu, supilkite ant bulvių. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą (jeigu limpa prie rankų, įberkite miltų). 2. Slyvas nuplaukite,...
Jautienos troškinys su prieskoniais

Jautienos troškinys su prieskoniais 4 asm.

1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite...
Avienos troškinys su baklažanais

Avienos troškinys su baklažanais 6 asm.

1.Avieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite....
Karališka moliūgų košė

Karališka moliūgų košė 5 asm.

1. Razinas gerai nuplaukite po verdančiu vandeniu ir pusvalandį mirkykite apelsinų sulčių ir brendžio mišinyje. 2. Moliūgo gabalėlį nuplaukite, žievę nulupkite, minkštimą susmulkinkite, moliūgo gabalėlius apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu, į...
Saldus moliūgų apkepas

Saldus moliūgų apkepas 4 asm.

1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. 2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes...
Desertinės kriaušės su uogų padažu

Desertinės kriaušės su uogų padažu 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai...
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 12 asm.

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti. 2. Šaukštu iš...
Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis

Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis 6 asm.

1.Aliejų išmaišykite su cinamonu, malta kalendra, kardamonu, aitriąja paprika ir druska. Mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas vištų blauzdeles. Palikite 20 minučių pastovėti. 2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite...
Sausainiai „Žąsų kojelės“

Sausainiai „Žąsų kojelės“ 8 asm.

1. Varškę, sviestą, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sukapokite peiliu, išminkykite tešlą ir palaikykite ją 1,5 val. šaldytuve. Praėjus numatytam laikui, tešlą  plonai iškočiokite ir puodeliu išpjaukite apskritimus. Jeigu naudosite...
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis 6 asm.

1. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa. 2. Palikite dubenėlį, kad atvėstų. Tuomet išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų,...
Varškės desertas su uogomis

Varškės desertas su uogomis 4 asm.

1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite. 2. Paruoštą varškės masę supilkite į š...
Vyšnių ir maskarponės skanėstas

Vyšnių ir maskarponės skanėstas 4 asm.

1. Vyšnias sudėkite į puodelį, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras sulčių. 2. Krakmolą ištirpinkite 4 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukelkite...
Keptų moliūgų desertas su vaniliniu padažu

Keptų moliūgų desertas su vaniliniu padažu 2 asm.

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgramdykite grūdelius. Į puodą supilkite grietinėlę, įberkite 2–3 šaukštelius cukraus, vanilės grūdelius, dėkite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Padažą palikite atvėsti. 2. Moliūgą...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 4 asm.

1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą. 2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą,...
Obuoliniai keksiukai

Obuoliniai keksiukai 4 asm.

1.  Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudė...