„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Cinamonas“ 25 puslapis

Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas

Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas 6 asm.

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. 2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje  sumaišykite juos su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant...
Troškinys su lašiša

Troškinys su lašiša 2 asm.

BTV „Žinių“ vedėja Agnė Zacharevičienė gali greitai ir skaniai pamaitinti tiek šeimą, tiek būrį svečių. Jos reikalavimai – maistas turi būti sveikas, greitai paruošiamas ir originalaus skonio. 1. Ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus...
Pusryčių košė su bolivinių balandų kruopomis

Pusryčių košė su bolivinių balandų kruopomis 1 asm.

1. Virkite 1 dalį bolivinių balandų kruopų kartu su 2 dalimis pieno ar vandens, sudėkite razinas ir tarkuotą obuolį. 2. Baigiant virti įberkite žiupsnelį cinamono ir pagardinkite gabalėliu sviesto. Skanaus! Plačiau skaitykite: „Inkų auksas –...
Pusryčių kokteilis

Pusryčių kokteilis 1 asm.

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės. 2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono. Skanaus! Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknė...
Manų košės blyneliai

Manų košės blyneliai 2 asm.

1. Manų kruopas užpilkite kefyru ir 20 minučių brinkinkite. 2. Į išbrinkusią masę įmuškite kiaušinį, pagal skonį berkite cukraus, tarkuotų obuolių, pagardinkite cinamonu. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite žiupsnelį kepimo miltelių...
Įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai 2 asm.

1. Iš pieno, avižinių dribsnių ir saujelės razinų išvirkite košę (jei bus per tiršta įpilkite dar šlakelį pieno, jei per skysta – truputį dribsnių). 2. Pagardinkite košę šaukšteliu sviesto ir medaus. 3. Obuolius išskobkite bulvių skustuku,...
Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais

Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais 6 asm.

1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite džiovintus vaisius. 2. Prieskonius sumaišykite su cukrumi ir vaisiais. 3. Tešlą truputį pakočiokite, sudėkite įdarą ir suvyniokite vyniotinį. Patepkite kiaušinio plakiniu ir...
Abrikosų ledukai

Abrikosų ledukai 2 asm.

Abrikosus supjaustykite riekelėmis ir apibarstykite cukrumi ar cinamonu. Pašaldykite kameroje apie pusantros valandos, kad būtų sušalę, bet ne kieti. Riekeles sudėkite vieną ant kitos kartu su mėlynėmis ir tiekite. Skanaus! Receptą atsiuntė...
Japoniški blynai

Japoniški blynai 4 asm.

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo. Ant trynių supilkite ryžių pieną ir pradėkite maišyti. 2. Įdėkite žiupsnelį cinamono ir, pamažu maišydami, berkite miltus, kol tešla sutirštės. 3. Supilkite plaktuvu išplaktus kiaušinių baltymus,...
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu 12 asm.

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. 2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą. 3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir...
Apelsinų žievelės šokolade

Apelsinų žievelės šokolade 3 asm.

1. Apelsinus gerai nuplaukite (galite nuplikyti karštu vandeniu), supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite nuo jų žieveles. Dėkite jas į puodą, suberkite cukrų, įdėkite gvazdikėlių ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Apie 30 min. virkite, kol suminkš...
Imbierais kvepianti „eglutė“

Imbierais kvepianti „eglutė“ 5 asm.

1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų. 2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki...
Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas 10 asm.

1. Susmulkinkite džiovintus vaisius ir užpilkite brendžiu. Palikite kelioms valandoms. 2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite išspaustas apelsino ir citrinos sultis, suberkite žieveles, cinamoną...
Riešutinės „sraigutės“

Riešutinės „sraigutės“ 6 asm.

1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
Lęšių keri indiškai

Lęšių keri indiškai 3 asm.

1. Šaltame vandenyje valandą pamirkykite lęšius. 2. Svogūnus supjaustykite. Vieną svogūną sudėkite į puodą kartu su lęšiais ir virkite, įdėkite truputį duskos. 3. Į keptuvę sudėkite kitą svogūną ir suberkite gvazdikėlius, imbierą bei cinamoną....
Kiauliena indiškai

Kiauliena indiškai 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su kalendra bei gvazdikėliais apkepinkite su šlakeliu aliejaus. 2. Vėliau sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite visą laiką maišant. Įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol viskas suminkštės. 3....
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 8 asm.

1. Iš miltų, pieno, cukraus, kiaušinio, kepimo miltelių ir sviesto užmaišykite tešlą. Plakikliu sukite ją iki vientisos masės. 2. Gautą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Išlyginkite kepinio paviršių. 3. Slyvas...
Silkė su razinomis

Silkė su razinomis 4 asm.

1. Razinas išmirkykite vandenyje, geriausiai per naktį. 2. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir kartu su išmirkytomis razinomis patroškinkite keptuvėje. 3. Baigiant troškinti, sudėkite kvapiuosius pipirus, cinamoną, pomidorų padažą. Palaukite, kol...
Žymės: Žuvis, silkė, razinos
Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas 4 asm.

1. Ištirpinkite sviestą ir į jį sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Atvėsinkite. 2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite. 3. Į gautą masę supilkite jau atvėsusį...
Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“

Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“ 6 asm.

1. Varškę sutrinkite ir išmaišykite su jogurtu, cukrumi ir kiaušinių tryniais. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius.  2. Viską gerai išmaišykite ir atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. 3. Sukrė...